Smolčić: Kanalizacijski rječnik ubio je svaku želju za raspravom

Nino Smolčić
(FOTO: Vjeran Blašković)

20.12.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 11756

Još uvijek svjedočimo kanalizacijskom rječniku koji je postao konstanta iz usta gradonačelnika, a koji je produkt nedostatka argumenata, ideje, obrazovanosti, ali i nedostatka kulture. Nakon parlamentarnih izbora Hrvatska je doživjela pozitivne promjene u smislu upravljačkog kadra i kamo sreće da i Požega to učini što prije - izjavio je gradski vijećnik Nino Smolčić.

Odbijaju raspravljati

- Od 14 radnih sjednica Gradskog vijeća apsolutno za sve sam imao prijedloge i to isključivo s ciljem argumentirane rasprave. Prihvaćao sam razgovarati o svim prijedlozima koji su došli od strane gradonačelnika i gradske uprave i to doživljavam kao obavezu i kao demokratski standard. Mi moramo saslušati svaki prijedlog i sudjelovati u raspravi! A što rade vladajući vijećnici? - upitao je Smolčić na današnjoj konferenciji za medije.


- Ljudi pod kontrolom gradonačelnika odbijaju svaku inicijativu za bilo kakvom raspravom i to ide do te granice da svaki prijedlog izbacuju iz dnevnoga reda kako bi se izbjeglo čuti bilo čije mišljenje, kaže vijećnik Smolčić i dodaje.
- Odbijaju čak i prijedloge poput potpora za zapošljavanje na proizvodna radna mjesta i pripravnika, program mikrokredita, niz odluka o poticanju ulaganja kroz smanjenja komunalnih doprinosa, izvješća o projektima kojima kandidiramo prema proračunskim, izvanproračunskim sredstvima i fondovima EU.


Požega ima šansu

- Godine isprika kako Požega stagnira zbog nerazumijevanja središnje vlasti i kako Zagreb ima nešto protiv Požege definitivno su iza nas. Taj veliki detalj je nestao i zato se moje pitanje gradonačelniku u subotu na Gradskom vijeću upravo odnosilo na to da se nama vijećnicima, a tako i javnosti prezentira sa kojim idejama i projektima Grad Požega ide prema svim proračunskim, izvanproračunskim sredstvima i fondovima EU.

- Elementarna je stvar prezentirati sve projekte bilo kojem zainteresiranom građaninu, a pogotovo vijećniku. Požega upravo sada ima šansu desetljeća i sada se aktivno i sa svim potencijalima trebamo uključiti kako bi za što više sredstava izlobirali za Požegu. Osobno želim u tome sudjelovati i želim da javnost bude informirana o svim poduzetim aktivnostima na tom području. Požežani očekuju da već od sutra svi gradski automobili odu sa punim prtljažnicima tih ideja i projekata prema Zagrebu i da realiziramo sve ono što zbog opstrukcije nismo uspjeli do sada, rekao je gradski vijećnik.

Ukinuti naplatu parkiranja u Cirakijevoj

Osim pitanja o projektima bilo je još nekoliko pitanja poput moje želje da se u Cirakijevoj ulici prestane naplaćivati parkiranje jer je milijunski plaćeno parkiralište izgubilo funkciju otvaranjem trgovačkih centara i moja želja je da se barem studentima daju pokazne kartice pa da tamo mogu ostavljati automobile, a ne po stambenim dvorištima.

- A kakvi su odgovori su uslijedili? Suština svega je da je čovjek počeo živčaniti, vrijeđati i ostaje zaključak kako bi isti radije želio da je SDP i dalje oporba kako bi imao argument za svoju nesposobnost. Ako mi vijećnici ne smijemo znati na kojim projektima radi gradska uprava, ako mi ne smijemo dobiti izvješće o poslovanju Tekije, nezaposlenosti, ako mi vijećnici ne smijemo predlagati, ako se svaka rasprava svodi na vrijeđanje na osobnoj razini onda je smisao Gradskog vijeća izgubljen, zaključio je gradski vijećnik Nino Smolčić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI