Najskromniji doček u Velikoj, a najskuplji u Požegi

Doček 2009. godine u Požegi
(FOTO: Vjeran Blašković)

13.12.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 17431

Recesija i smanjeno punjenje proračuna ove će godine neke stanovnike naše županije ostaviti bez organiziranog zajedničkog dočeka Nove godine koje na otvorenom organiziraju gradovi ili općine.

Tako gradovi Kutjevo i Pakrac iako su prijašnjih godina organizirali zajedničke dočeke Nove godine, u 2012. neće zakoračiti na zajedničkoj proslavi.

Za proslavu su se pak odlučili u Velikoj, Lipiku, Pleternici i Požegi. Načelnik Općine Velika Vlado Boban tako najavljuje skromnu proslavu koja proračun općine neće doći više od 3.000 kuna.


- Za doček 2011. godine organizirali smo uistinu skromnu proslavu za koju se može reći da je bilo spontano okupljanje. Ljudi su donijeli domaće proizvode, kuhali smo vino i dobro se svi zajedno zabavili na minus 17 stupnjeva, kaže Boban i dodaje da će u tih 3.000 kuna ugurati i mali skromni vatromet. Kod crkve Sv. Augustina nastupit će domaći tamburaški sastavi Zlatni vez i Legende.


Lipik je prvi put organizirani doček na otvorenom priredio upravo za tekuću 2011. godinu. Tajnik turističke zajednice Grada Lipika Hrvoje Kovačić najavljuje da su program priredili i za doček 2012. godine kod Trga hrvatskih branitelja Lipika.
 
- Nastupit će Plus band, ugostiteljska ponuda neće sadržavati hranu, samo piće. Kako je organizirano još 4 proslave u zatvorenom prostoru, ne očekujemo previše ljudi, možda oko 400, najavio je Kovačić dodajući da će iz gradskog proračuna za tu svrhu biti izdvojeno ne više od 5.000 kuna.

Pleterničani će organizirano Novu godinu dočekati na asfaltiranom platou kod Slavije. Nastupit će sastav Naša grana, a u ponudi će se naći čaj i kuhano vino. Za prošli doček okupilo se oko 600 Pleterničana, a tako se očekuje i ove godine. Iz pleterničkog proračuna za doček 2012. godine planiraju izdvojiti 10 do 15 tisuća kuna.

Požega ima dugu tradiciju organiziranja zajedničkih dočeka Nove godine na Trgu Sv. Trojstva. Tako će i ove godine na pozornici uz rasvjetu i razglas, neslužbeno doznajemo, nastupiti dva izvođača - Bekrije i Ćiro Gašparac. Uz standardnu ponudu kuhanog vina i čaja, organizator predviđa i vatromet.

Dostupni podaci govore da će proslava koštati oko 50.000 kuna, a direktor turističke zajednice Grada Požege Bruno Horvat danas nije želio ništa od toga komentirati rekavši kako će uskoro biti organizirana tiskovna konferencija na kojoj će se iznijeti službene informacije i podaci o dočeku.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI