Četvorica mladića uzgajala marihuanu, jedan maloljetan

Zapljena marihuane
(FOTO: Mario Nakić)

05.12.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 10816

Policija je uhvatila četvoricu mladića s pakračkog i lipičkog područja, među kojima je jedan maloljetnik, koji su se bavili uzgojem marihuane.

Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru, policija je još u srijedu pretražila stan u Lipiku u kojem prebiva 19-godišnjak i tom je prilikom pronađeno 30 grama marihuane, osam ostataka jointa, naprava za usitnjavanje marihuane (tzv. drobilica), 214 sjemenki kanabisa i digitalna vaga s tragovima marihuane, piše u današnjem policijskom izvješću.

Istoga dana pretražen je stan drugog 19-godišnjaka u Pakracu. Pronađene su dvije nargile za konzumiranje marihuane, jedna naprava za usitnjavanje, platnena komora za umjetni uzgoj, reflektirajuća folija, 40 kanabis sjemenki namijenjenih za sadnju, električni timer i druga oprema za unutarnji uzgoj marihuane.


Treću je pretragu policija izvršila u Šeovici kod Lipika, u kući gdje prebivaju 18-godišnjak i 16-godišnjak. Pronađena je razgranata kanabis biljka visine oko dva metra i dvije djelomično obrane kanabis biljke, oko 155 grama marihuane, tri lule i nargila s tragovima marihuane te uređaj za konzumiranje opojne droge, tzv. "vaporizer".


Policija je u njihovoj kući u Šeovici pronašla i pristojni arsenal oružja: pušku M-48, tri ručne bombe M-52, protupješačku antimagnetnu minu, sedam detonatorskih kapsula, 14 komada streljiva i jedan upaljač za protupješadijsku minu.

Pretragom računala koje je oduzeto kod 19-godišnjeg Pakračanina pronađeni su foto i video materijali koji potvrđuju da su se navedena četvorica bavila uzgojem kanabisa. Neslužbeno doznajemo kako su mladići snimali uzgoj biljaka i njihov rast.

- Protiv sve četvorice slijedi podnošenje kaznene prijave zbog zlouporabe opojne droge, dok prema 16-godišnjaku slijedi i prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari, javila je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI