Prošli tečaj spašavanja u brzim vodama na rijeci Zeti

28.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4401

Trojica članova Hrvatske gorske službe spašavanja, stanice Požega, sudjelovali su u četverodnevnom tečaju spašavanja na brzoj vodi, organiziranom u Danilovgradu u Crnoj Gori. Igor Protić, Tomislav Galić i Marko Lukačević uspješno su svladali pismene zadatke kao i one praktične te stekli naziv tehničar-spašavatelj na brzoj vodi. Trenutačno u požeškom GSS-u devet članova je završilo sličnu obuku, od čega je dvoje iz Virovitočko-podravske i sedmero iz Požeško-slavonske županije.

- Tečaj je održan u sklopu europskog projekta suradnje između hrvatske i crnogorske službe spašavanja. U vođenju su sudjelovali licencirani Rescue 3 instruktori, a oni predstavljaju najkvalitetniju svjetsku obuku na tri područja: tlo, zrak i voda. Radili smo u učionici i na rijeci Zeti, ondje smo imali priliku prikazati stečeno znanje - objasnio je Marko Lukačević, član požeškog GSS-a i sudionik tečaja.

FOTO Pogledajte fotogaleriju.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI