Produženi boravak: Mališani izrađuju adventske ukrase (foto)

Učenici Katoličke osnovne škole u Požegi izrađuju adventske ukrase
(FOTO: Mario Nakić)

18.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 5365

Katolička osnovna škola trenutačno u prva tri razreda broji 124 učenika, od kojih 75 koristi produženi boravak u školi. Nakon prijepodnevne redovne nastave i ručka u školi učitelji priređuju raznolike poslijepodnevne aktivnosti.

- Oni su svakoga radnog dana u školi od 8 do 16 sati. Ima roditelja koji rade od 7 sati pa dovedu svoju djecu još ranije i škola im izlazi u susret. Poslijepodnevne aktivnosti su razne: rješavanje školske zadaće, učenje stranih jezika, sport te razne radionice - rekao je Ivica Žuljević, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi.

Danas su djeca na produženom dnevnom boravku učila izrađivati adventske ukrase ususret dočašću. Djeca su zainteresirano s učiteljicama radila ukrase za adventske vijence i svijeće te su usput naučila kako je dočašće vrijeme kada vjernici iščekuju Isusa Krista, a četiri svijeće se pale tijekom četiri nedjelje prije Božića.









- Izrađujemo adventski vijenac - odgovorio je učenik Fran Matić. Njegov kolega Karlo Perić pojasnio je kako se to radi prije Božića.
- Za adventski vijenac nam trebaju drvena podloga, mahovina, sušena naranča i svijeće - kazala je njihova vršnjakinja Nevenka Savić.

Informatika od prvog razreda

Od ove školske godine učenici prvog razreda uče informatiku u Katoličkoj osnovnoj školi. Za to imaju na raspolaganju moderno opremljeni kabinet s 22 računala i velikim ekranom preko kojega učenici mogu pratiti što im učitelj na svome računalu pokazuje.

- I na ovaj način pokazujemo da Katolička crkva nije zatvorena prema novim tehnologijama. Želimo uputiti učenike kako da od malih nogu koriste internet za stvari koje će im biti potrebne te kako da se sami zaštite od loših strana. Tako se uče zrelijoj odgovornosti - objasnio je ravnatelj Žuljević u razgovoru za 034portal.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI