Dukić: Podižem tužbu protiv Pokrovca i Pipića (video)

Dragutin Dukić (prvi desno) i Matija Brlošić (u sredini)
(FOTO: Mario Nakić)

28.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 5873

- Ovih dana pokrećem tužbu protiv gospode Pokrovca i Pipića jer su iznosili klevete na moj račun, najavio je Dragutin Dukić, predsjednik Saveza seljačkih udruga Požeško-slavonske županije na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Požegi.



Dukića su uvrijedili navodi Tomislava Pokrovca i Zvonimira Pipića, vođa seljaka Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije, da će dio novca umjesto u seljačkim poticajima završiti na njegovom računu.
- To nije istina i ja to mogu potkrijepiti dokazima, a oni će na sudu morati dokazati svoje tvrdnje.


Izborili 200 kuna po hektaru


Matija Brlošić, predsjednik đakovačke udruge Brazda također je najavio moguće podizanje tužbe zbog kleveta. On i Dukić naglasili su što je sve postignuto njihovim prosvjedom te pozitivne strane sporazuma potpisanog s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem.
- Potpisano je da će poticaji iznositi 2.000 kuna po hektaru zemlje. Da nismo prosvjedovali, oni bi iznosili 1.800 kuna. Prosvjedi su potencirali razgovore s Vladom. Tražimo smanjenje otkupne cijene zemljišta za 50 posto i vrlo smo blizu tom postignuću. Novac od poticaja već sjeda na račune seljaka u našoj županiji, a ministru poručujem da će morati ostvariti ono što je potpisao, rekao je Dukić.
Njihov sporazum s Vladom potpisali su predstavnici seljačkih udruga Požeško-slavonske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske, Zagrebačke i Osječko-baranjske županije, a prema Dukićevim riječima, poduprle su ga sve hrvatske seljačke udruge. Vjeruju da će Vlada svoja obećanja ispuniti jer je izborna godina i vlast se "boji novih prosvjeda".

Tragikomedija

Brlošić je kazao kako su seljaci vođeni Pokrovcem i Pipićem "14 dana prosvjedovali bez potrebe".
- To je tragikomedija. Velika većina njih uopće ne zna zašto su prosvjedovali, ustvrdio je Brlošić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI