Gabrijel Boban: ¨Moraš se odreći puno toga i samo trening, trening i trening. Jedino tako možeš uspjeti¨

Gabrijel Boban igra u 1. HNL
(FOTO: Mladen Mirković)

29.05.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 16241

Gabrijel Boban 26-godišnji nogometaš 1. Hrvatske nogometne lige. Svoje prve nogometne korake naučio je u Požegi.

Prvi Bobanovi koraci bili su u NK Papuku koji je promijenio ime u NK Kamen Ingrad. Kasnije, kada se klub ugasio, odlazi u Viroviticu i tamo provodi godinu dana, zatim odlazi u Vinogradar gdje ostaje tri godine, nakon toga u Pomorcu i na kraju u sadašnji klub NK Zagreb koji se natječe u prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi.

- Život igrača je naporan i dosta toga se  mora odreći da bi uspio. Nogometaš ima jako malo slobodnog vremena. Netko kaže: lako je tebi ti si nogometaš. Nije to baš tako, pogotovo ako se jednoga dana želiš baviti profesionalnim nogometom. Moraš se odreći puno toga i samo trening, trening i trening jer samo tako možeš uspjeti i stići do cilja - kaže nam Gabrijel.


- Kao nogometaš, gledajući na situaciju zvana "bijela kuga" koja je zahvatila Slavoniju, u jednu ruku i razumijem odlazak igrača, ali u drugu mi je jako teško. Jasno je da mladi odlaze za poslom i boljim životom, ali Slavonija je uvijek imala dobrih i talentiranih igrača - dodao je.


Za situaciju u seniorskom nogometu kaže da je teška jer klubovi i nemaju baš novca, osim njih nekoliko na vrhu ljestvice.

- Teško se može stvoriti jaka ekipa kada si financijski ograničen, infrastruktura je loša, plaće ponekada kasne, ali borimo se i nadamo se da će biti bolje. - rekao Je Boban
Požeškim nogometašima svih uzrasta i kategorija, poručujem da budu uporni i ustrajni u treningu, da nastave tako i jedan dan će im se to sve isplatiti, no prvo je potreban jedan veliki rad i jedno veliko odricanje - poručuje Gabrijel





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI