Susret planinara slikara i pjesnika: Pronalazimo inspiraciju za svoj rad i uživamo u prirodi

HPD Sokolovac
(FOTO: Lidija Galić)

28.05.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 3959

Na Sovskom jezeru se sutra održava Susret planinara pjesnika i slikara. Riječ  je o manifestaciji koja je započela osamdesetih godina prošlog stoljeća, a u organizaciji HPD-a Sokolovac održava se od 2011. godine.

- Okupljaju se ljudi koji se bave planinarenjem, ali su ujedno slikari ili pjesnici. najavilo nam se nekoliko društava iz različitih dijelova Slavonije. Sovsko jezero ima status značajnog krajobraza, a legenda kaže da  se radi o Panonskom moru. Naši planinari će ponuditi nekoliko staza za šetnju i pozivamo sve da dođu u ovaj udaljeni i pomalo zaboravljeni kraj - pozvao je u ime organizatora, tajnik HPD-a Sokolovac Ivan Šumiga.

- S planinarskim društvom "Sokolovac" surađujemo već drugu godinu i na jednom tako lijepom mjestu članovi naše udruge, pisci i slikari, pronalaze inspiraciju za svoj rad te se družimo u uživamo u šetnji oko jezera - istaknula je Rajka Radoš, predsjednica udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije.
Početak programa na Sovskom jezeru je u 12 sati.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI