Mladi, puni znanja i vještina: Poziv koji smo izabrali nije lagan, ali ga volimo.

Učenici Obrtničke škole u Požegi
(FOTO: Lidija Galić)

21.05.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 3386

Sara, Marina, Ivona, Patrik i Bruno učenici su Obrtničke škole u Požegi. Pred njima se jučer našao važan zadatak, bili su desna ruka enolozima iz cijele Hrvatske koji su ocjenjivali 150 uzoraka vina u sklopu Festivala graševine u Kutjevu.

Predsjednik komisije Edi Maletić dao im je upute što u kojem trenutku moraju napraviti kako bi sve funkcionirali kao "po špagi".











- Prvi put u životu ovo radimo, ali nije nas strah. Dobili smo upute i bit će sve OK - rekli su nam spremno.
Bruno već ima iskustva jer zahtjevan konobarski posao, uz školovanje, radi u restoranu Schon blick, dok Marina povremeno u ljetnim mjesecima radi u jednom požeškom kafiću. Poziv koji su izabrali, kažu nije jednostavan, no oni ga vole i odrađuju s puno elana.






- Nedavno smo sudjelovali na Kupu ugostitelja. Bilo je odlično, dosta toga smo naučili, stekli neka nova iskustva - kažu nam.

Na upit imaju li tremu pred eminentnim hrvatskim ocjenjivačima vina uglas odgovaraju: "Spremni smo".

A da su doista već spremni odgovoriti i na najzahtjevniji zadatke koje im donosi njihov budući poziv, potvrdila nam je njihova profesorica Andrea Drkulec koja ih je pratila na jučerašnjem zadatku.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI