¨Jedan od 25 muškaraca i jedna od 30 žena obole od raka debelog crijeva.¨

Kristijan Matković
(FOTO: Tomislav Milanović)

19.05.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3571

"Za prevenciju raka debelog crijeva vrlo je bitno voditi računa o načinu života. Na stvari kao što su dob i genetsko naslijeđe ne možemo utjecati, ali ako nam je netko u obitelji obolio od te bolesti moramo biti svjesni da se to može dogoditi i nama i krenuti na preventivne preglede", rekao je predsjednik Županijske lige protiv raka Požega, Kristijan Matković na današnjoj akciji "Dan plavih irisa".

Građani danas na Trgu Svetog Trojstva svojim donacijama imaju priliku pomoći Županijskoj ligi protiv raka Požega, a ujedno će biti upoznati s načinima sprječavanja i otkrivanja bolesti u ranoj fazi i biti nagrađeni cvijećem.




- Ispod 20 posto slučajeva raka debelog crijeva otkriveno u ranoj fazi i nama je intencija da taj postotak povećamo. Potrebno je obratiti pažnju na promjene načina i vrste učestalosti stolice, prisustvo krvi u stolici i gubitak tjelesne težine. Rak debelog crijeva je na našem području drugi rak po učestalosti i kod muškaraca i kod žena. Jedan od 25 muškaraca i jedna od 30 žena u životnom vijeku će oboljeti od te bolesti – dodao je Kristijan Matković. 



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI