Udruga Matko Peić: U lipnju likovna kolonija ¨Boje grada¨

Otvaranje izložbe u Galeriji Ciraki
(FOTO: Aleksandar Grlić)

18.05.2016. | L.G./Udruga Matko Peić
Pregleda: 4355

Članovi Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije "Matko Peić" u proteklom su razdoblju  bili vrlo aktivni. Sudjelovali su na raznim događajima u gradu Požegi  kao što su  izložba u Gradskom muzeju s vrlo uspješnim pjesničkim večerima, u Noći muzeja, obilježavanju dana rođenja Matka Peića s prigodnom pjesničkom večeri i izložbom slika u Glazbenoj školi. Predstavili su se izložbom u Multikulturalnom centru u Lipiku, izložbom slika i pjesničkom večeri u Jakšiću,  a tu su i brojne druge pjesničke večeri, slikarske kolonije i izložbe - rezimirala je rad Udruge na godišnjoj skupštini tajnica Melita Grgić.

Članica Udruge Irena Ivetić izdala je dječju slikovnicu, Vanda Mršić Šimić zdravstveni priručnik, Marija Iličić, a Danica Rončević i Mira Šulc objavile su svoje zbirke pjesama.

Kao kruna svih aktivnosti Udruge je izdavanje Zbirke radova članova Udruge "Matko Peić" pod nazivom "Poezija boja i Sklad riječi", u vlastitoj nakladi, gdje su predstavljeni članovi Udruge sa svojim pjesničkim i proznim radovima i slikari sa svojim likovnim ostvarenjima. Promocija ove zbirke radova održat će se u sklopu Izložbe u Gradskom muzeju ovoga lipnja.   






- Financijsku potporu radu Udruge dale su Požeško-slavonska županija i grad Požega kroz financiranje projekata Udruga za 2016. godinu te općina Jakšić,  a tu su i donacije Liječničke ordinacije dr. Željka Mršića, tvrtke Spin Valis, Vina Markota, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije i T.R. "Vera" - istaknula je Grgić u financijskom izvješću.

Predsjednica Rajka Radoš predložila je plan rada za naredni period, u kojem je između ostalog najavljena Likovna kolonija pod nazivom "Boje grada". Prva je to likovna kolonija ove Udruge i držat će se 18. lipnja godine u Požegi. U sklopu Požeškog kulturnog ljeta održat će se  izložba slika i pjesničke večeri u Gradskom muzeju, a brojna su događanja u planu i tijekom jeseni. Članovi udruge planiraju organizirati radionice za djecu i pomoć humanitarnim udrugama. Predsjednica Rajka Radoš najavila je i novi projekt kao jedan od  kompleksnijih planova za sljedeću godinu kojim će se pokušati na suvremen način kroz književno i likovno stvaralaštvo promicati lokalni govor i pisanje na ikavici.

Najveći problem Udruge je i dalje prostor koji im je neophodan za rad te je ovo jedan od prioriteta u idućem periodu.

Za novog dopredsjednika udruge izabran je Ivan Abibović.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI