Radionica ¨Informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi povijesti¨

Radionica "Informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi povijesti"
(FOTO: Tomislav Milanović)

13.05.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 4041

"Povijest i informatika se itekako mogu povezati. Ona se može učiti preko računala kroz razne programe, mape i prezentacije. Učenicima je povijest zabavnija kroz prezentacije jer s puno slika možemo si bolje predočiti kako su stvari izgledali u prošlim vremenima" rekla nam je Mija Zekić, učenica šestog razreda OŠ Dobriše Cesarića na današnjoj radionici"Informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi povijesti" u organizaciji Povijesnog društva Požega.



Radionica je održana u učionici informatike u OŠ Antuna Kanižlića povodom Dana povijesti, a njezin cilj je pokazati učenicima kako izraditi mentalnu mapu i prezentaciju pomoću različitih računalnih programa koji su jednostavni za korištenje.


- Djeca su izrazito zainteresirana za radionicu koju smo prilagodili šestim razredima osnovne škole.  Većina učenika teško povezuje informatiku i povijest. Misle da je povijest nešto što se samo zapisuje i da se mentalne mape mogu napraviti samo rukom. Ovo je osvježenje za njih jer to su programi koji su online i oni mogu od kuće se logirati i raditi mape i za druge predmete  – rekao je profesor povijesti na OŠ Antuna Kanižlića, Goran Đurđević.




Povodom Dana povijesti student Zoran Jekić održat će predavanje "Načertanije i hrvatsko pitanje" u u knjižnici Gimnazije u Požegi s početkom u 18.30 sati. Diskusiju nakon predavanja u organizaciji povijesnog društva Požega moderirat će Vinko Tadić.  Goran Đurđević, Kristina Rupert i Vinko Tadić predstavit će također i stručni časopis Povijesnog društva Požega "Historia possegana novae themae I." 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI