Uspjeh na državnom natjecanju:¨Pravili smo sir pomoću kiseline i određivali kiselinski stupanj mlijeka¨

Antonio Grgić
(FOTO: Bojan Miščević)

13.05.2016. | Bojan Miščević
Pregleda: 5240

Poljoprivredno-prehrambena škola ove godine slavi 130 godina postojanja. Danas su školu posjetili predstavnici tvrtki Alles i Grundig koji su donirali opremu za kuharski praktikum u vrijednosti od 25 tisuća kuna. Nakon toga su podijeljena priznanja zaslužnim učenicima koji su ostvarili uspjehe na državnim natjecanjima. Jedan od njih je i Antonio Grgić.

- Prijavio sam se za školsko natjecanje Nutrivita, a tema je bila mlijeko i mliječni proizvodi. Nisam očekivao da ću ići na državno natjecanje. Natjecanje se sastojalo od teorijskog i praktičnog dijela. Pravili smo sir pomoću kiseline i određivali smo kiselinski stupanj mlijeka. Na državnom natjecanju je bilo devet natjecatelja, ja sam bio peti, a razlika između prvog i petog je samo tri boda- ispričao je Antonio.

Dodaje kako se u budućnosti vidi u Hrvatskoj, a planira nešto vezano za laboratorij, najvjerojatnije će upisati prehrambenog tehničara na Veleučilištu u Požegi.


- Baš sam baš htio upisati ovaj smjer, moji se time ne bave. Školsko natjecanje je bilo u laboratoriju škole i tu smo pravili sir pomoću octa. To je inovacija škole a ja sam ju samo proveo i odradio - kaže nam Antonio.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI