Održan kviz iz povijesti za učenike petih i šestih razreda osnovne škole

Povijesni kviz u knjižnici
(FOTO: Tomislav Milanović)

20.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 4648

U sklopu Festivala znanosti koji traje od 18. do 22. travnja u organizaciji Povijesnog društva Požega danas je u Gradskoj knjižnici i čitaonici održan povijesni kviz za pete i šeste razrede osnovnih škola. Na kvizu kojeg je vodio profesor povijesti Bojan Miščević učenici su imali pokazati znanje iz povijesti koje su obrađivali u gradivu tijekom ove školske godine.






- Pripremala sam se za ovaj kviz jer volim povijest, a pogotovo razdoblje Arpadovića i Anžuvinaca. Ovaj kviz je i zabavan i edukativan, nemam tremu, ali nadam se dobrom rezultatu. Imamo 30 pitanja i za svako pola minute ili minutu što je dovoljno pošto pitanja nisu komplicirana – rekla je Lorena Lipovac, učenica šestog razreda OŠ Antuna Kanižlića.




- Drugu godinu za redom organiziramo povijesni kviz. Svaka škola je mogla prijaviti dvije ekipe. Imamo kategorije za pete i šeste razrede osnovne škole. U sklopu Festivala znanosti imat ćemo još predstavljanje knjige Zdenka Samardžije i Ede Dubravec o redovničkim zajednicama u Slavoniji i Baranji i Srijemu. To je knjiga koja govori o utjecaju redovnika kao što su Benediktinci i Isusovci na društveni život. U petak je predavanje Igora Despota koji će govoriti o Josipu Juraju Štrosmajeru i Jugoslavenskoj akademiji znanosti i umjetnosti – rekao je profesor povijesti u OŠ Antuna Kanižlića Goran Đurđević.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI