Preko 90 vozača na još jednoj spektakularnoj motocross utrci na Villarama

Najava motocross utrke na Vilarama
(FOTO: Tomislav Milanović)

20.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 7316

Sve je spremno za još jednu spektakularnu motocross utrku na Villarama koja će se održati u nedjelju 24. travnja s početkom u 13.30 sati. Iako je naš najbolji vozač koji nastupa u klasi open Matej Jaroš na posljednjoj utrci imao težak pad i ozljedu pa neće nastupiti MK Požega Promet ima svoje predstavnike koji će braniti boje Požege.

- Za naš klub nastupit će Antonio Blažeković i Enola Šamu u klasi 65 kubika. Imamo seniore Lea, Mihaela i Filipa Pandžića koji najbolje poznaju stazu. Oni će braniti boje u seniorskoj konkurenciji za naš domaći klub – rekao je tajnik MK Požega Promet Zlatko Jaroš na današnjoj konferenciji za novinare u Gradu Požegi.




Kaže kako je za stazu dobra stvar što je noćas pala kiša i da će organizacija utrke kao i svake godine biti vrhunska, iako ostaje žal što neće nastupiti Matej Jaroš.


- Drugi vozači su pogurali Marka Leljaka koji je direktno gurnuo Mateja i pao je. Organizatori su uz sam rub staze stavili kamionske gume u koje je udario svom silinom. Napukao mu je šesti kralježak, ali sva sreća sve tjelesne funkcije su u redu. Pregledao ga je neurolog i mora mirovati šest tjedana. Velika šteta jer  ove godine bi bilo još napetije nego prošle. Uz Mateja bi u klasi open imali Karasa, Leljaka i Kelavu i oni bi bili "četiri mušketira" koji pretendiraju na prvo mjesto  – rekao je Zlatko Jaroš.

Za sada imaju preko 70 prijavljenih vozača, a bit će ih još najmanje 20. Vozit će se dvije utrke u juniorskoj konkurenciji, jedna zajednička u seniorskoj ligi, a u B ligi utrke ća zajedno voziti vozači do 250 kubika, vozači klase open i veterani. Po prognozi vremena u nedjelju će biti svježe uz moguću kišu koja će kako kaže napraviti blato na stazi što će utrke učiniti još atraktivnijima.

- Uz ovu lijepu tradiciju motocross sporta kao Grad smo osim pokroviteljstva prihvatili još jednu obavezu koju imamo prema klubu. To je ubrzanje procesa koji se tiču te staze i rješavanja problematike sa zemljištem u DUUDI-u (Državni ured za upravljanje državnom imovinom) u kojem sam osobno bio na sastanku. Mateju Jarošu želim brz oporavak, a gospodi iz kluba želim uspješnu organizaciju i velik odaziv naših Požežanki i Požežana – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.


 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI