Ministar turizma u posjetu Požegi: Mislimo ozbiljno povezati zelenu i plavu Hrvatsku

Ministar turizma Anton Kliman
(FOTO: Tomislav Milanović)

18.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3839

Ministar turizma, Anton Kliman danas je došao na radni sastanak Požeško-slavonskoj županiji prilikom kojeg je bilo rasprave o razvoju Požeško-slavonske županije, ali i ostalih županija, o podizanju kontinentalnog turizma na jedan viši nivo i spajanju s morskim turizmom.



- Jako smo zainteresirani za razvoj kontinentalnog turizma. Požega je druga destinacija u koju smo došli, prije nekoliko dana bili smo u Krapinsko-zagorskoj županiji. Sutra ćemo posjetiti Vukovarsko-srijemsku županiju.Ova destinacija ima jako puno potencijala i kroz ovo prošlo vrijeme je to sve skupa bilo zapostavljeno. Najviše nas veseli što za razvoj turizma ovdje ima entuzijazma – rekao je ministar turizma Anton Kliman.


Ministar i njegovi pomoćnici razgovarali su  s raznim OPG-ima, ergelom Lipik i gradonačelnicima koji su kandidirali svoje projekte na razne fondove. Kaže kako nisu još dovoljno organizirani, ali će u ovom predstojećem periodu napraviti sve da to i postanu.




- Radimo na tome da eno gastronomska ponuda ovog dijela Hrvatske bude još prepoznatljivija, da bude dostupna svakom kutku Hrvatske i naš izvozni brend. Turizam je izvoz na domaćem pragu. Mislimo ozbiljno povezati zelenu i plavu Hrvatsku, da se proizvodi s ovog područja nude u našim hotelima ljeti – rekao je Kliman.

Kaže kako su u ministarstvu odlučili promijeniti Zakon o turističkim zajednicama gdje će uvjeti biti povoljniji za kontinentalni turizam.

- Vi to od nas očekujete i mi ćemo to ispuniti, ali ne na uštrb primorskog turizma nego da to bude jedna sinergija. Mi smo mala zemlja i moramo brendirati cjelokupni turizam – objasnio je Kliman.
 
- Nakon današnjeg radnog sastanka naši privrednici će biti zadovoljniji. Možemo se zajednički prezentirati na hrvatskom i na širem tržištu. Tendencija je da pomognemo razvoju gospodarstva i pozivamo naša obiteljska gospodarstva da se spremimo i pokrenemo sami sebe da bi mogli dobiti potporu. Zahvaljujem ministru i njegovim pomoćnicima na dolasku – rekao je župan Alojz Tomašević.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI