Jakopović: Grad Požega ne pokazuje interes za industrijsku zonu (video)

Predstavljanje projekta u Županiji
(FOTO: Mario Nakić)

24.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4808

Požeško-slavonska županija povukla je 6,8 milijuna kuna za ukupno 99 projekata iz područja poticanja malog i srednjeg poduzetništva. To je i dalje premalo za županiju s tolikim prirodnim potencijalom u srcu Zlatne doline, istaknule su Jasmina Keser i Danijela Žagar, savjetnice Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva na današnjoj prezentaciji održanoj u velikoj županijskoj vijećnici. Šezdesetak obrtnika okupilo se na predstavljanju otvorenih natječaja iz operativnog plana za poticanje malog i srednjeg poduzetništva.

Prije prezentacije dožupan Željko Jakopović rekao je novinarima kako su Županiji najvažniji projekti infrastrukture na postojećim i izgradnja novih industrijskih zona.
- Za Čaglin očekujemo sredstva od jedan milijun kuna za izgradnju infrastrukture u industrijskoj zoni, za Jakšić isto. Grad Požega, ako bude imao interesa, i za njega ćemo se založiti. Od ukupnog iznosa, oko 2,5 milijuna namijenjeno je industrijskim zonama, a ostalo malim poduzetnicima.




Na novinarski upit o industrijskoj zoni u Požegi, Jakopović je izrazio žaljenje što Grad Požega još nije iskazao nikakav interes za uređenje postojeće ili izgradnju nove.
- Svaka inicijativa je dobrodošla i mi ćemo rado, ukoliko iz Grada pokažu interes, lobirati i za tu zonu.


Inače, Požeško-slavonska županija je s ukupno 99 projekata četvrta u Hrvatskoj, ali gledajući od začelja. Manje projekata prijavile su samo Dubrovačko-neretvanska, Šibensko-kninska i Ličko-senjska županija.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI