Plamene pobijedile drugu kvalifikacijsku utakmicu za A1 ligu, primile i pehar prvakinja A2 lige

Kapetanica Martina Lovrić prima pehar pobjednica A2 ženske košarkaške lige
(FOTO: Požeški sportski savez)

03.04.2016. | Bojan Miščević
Pregleda: 7187

Košarkašice košarkaškog kluba Plamen Požega pobijedile su drugu utakmicu kvalifikacija za A1 žensku košarkašku ligu protiv ŽKK Zagreb. Rezultat je bio 64:61. U prvoj su utakmici odigranoj prije dva tjedna izgubile od ŽKK Podravac. Prije početka utakmice kapetanici Plamenih Martini Lovrić povjerenik natjecanja Miroslav Kontrec uručio je pehar za prvaka A2 HKL Skupine A za sezonu 2015./2016. Prva četvrtina završila je vodstvom požeških košarkašica rezultatom 14:10, a na poluvremenu je rezultat bio 31:22.

- Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično dok je bilo snage, kad je nestalo snage i cure su pale. Očekivao sam pad ali ne toliki, ali zadovoljan sam sve u svemu. Imali smo praktički bolesnu ekipu, one koje su trebale nositi igru ili su bile bolesne ili zbog obaveza na fakultetu, kao Petra Lovrić, nisu trenirale. Petra je, usprkos tomu, pružila odličnu partiju zabila je 24 koša, dok je Martina Lovrić zabila 9, a Lana Hrmić 10 koševa - izjavio je nakon utakmice trener Plamenih Vladimir Englman.





Dodaje kako su prvi put igrali s ekipom Zagreba, on osobno je poznavao samo dvije igračice u ekipi.


- Ono što je bilo ključno je zaustavljanje njihove najbolje igračice Sare Plavljanin, ipak, bilo je previše tehničkih pogrešaka - rekao je Englman.




Sljedeće kolo kvalifikacija za A1 ligu je u Požegi 17.4. kada im u goste dolazi ŽKK Virje. Nakon toga, zbog nedostatka financijskih sredstava, se putuje u Omiš gdje će se u dva dana odigrati dvije utakmice, službeno gostujuća i službeno domaća.

- Domaće utakmice moramo dobiti većom razlikom nego što smo izgubili, to su sve utakmice koje su na dva, tri, pet koševa. Odlučivat će i sprema, raspoloženje igračica te sportska sreća - zaključio je Englman. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI