Novinar dobio nagradu za članak o mladoj Požežanki koja je bila ponos Hrvatske

Ranka Njegovanović
(FOTO: Franjo Lepan/24sata)

23.03.2016. | V.B.
Pregleda: 4245

Udruga Pragma, koja se bavi promicanjem obrazovanja, dodijelila je novinaru 24sata Franji Lepanu iz Slavonskog Broda "Godišnju nagradu za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja” u kategoriji tisak ili online izdanje za članak "U školi ima sve petice, a doma se brine o bratu i bolesnoj baki”.

Franjo je pisao o djevojci Ranki Njegovanović (16) iz Požege koja je zbog bolesti majke morala sazreti ranije od svojih vršnjaka. Kad je prvi put o njoj pisao imala je deset godina, a unatoč svim zadacima koja je morala obavljati, u školi je imala sve petice. Zbog toga je dobila nagradu Ponos Hrvatske o čemu smo pisali 2012. godine.

- Ona je jako dobra učenica, vrijedna i marljiva. Brine se o mlađem bratu. Jako mi je drago i radi nje što sam dobio nagradu. Vjerujem da ću joj dio nagrade donirati kao pomoć, što sam činio i ranije. Ovo je lijep poklon za Uskrs - rekao je Lepan i dodao kako joj je znao pokloniti školsku torbu, a njezinu bratu kupiti igračku.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI