Poznate liste za MO: Najviše kandidata imaju HDZ i SDP, HNS se nije uspio organizirati

Izbori u Čaglinu
(FOTO: Anđelko Banović)

19.03.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 4989

Građani Požege 24. travnja će birati predstavnike svojih mjesenih odbora. Na području Grada Požege ih je 36, a u utrku za svoje predstavnike ide pet stranaka i isto toliko nezavisnih kandidata.

HDZ na izbore izlazi samostalno u 23 Mjesna odbora te u još deset u kombinaciji s nekadašnjim SDP-ovim koalicijskim partnerom, HSU-om.

SDP samostalno izlazi u 23 mjesna odbora, HSS u četiri te ORaH u dva MO. Od nezavisnih kandidata Kazimir Balog je nositelj liste u babinom Viru, Nino Smolčić u MO Orljava, u Gornjim Emovcima kao nezavisni kandidat se pojavljuje Vjekoslav Petrović, u Marindvoru Natalija Pavić te u Novom Selu Marijan Sertić.


HDZ je ujedno jedina stranka koja ima kandidate u čak devet MO i to u Vidovcima, Ugarcima, Alagincima, Donjim Emovcima, Krivaju, Kunovcima, Marindvoru, Štitnjaku i Turniću.


Istovremeno SDP nema protukandidate u Crkvenim Vrhovcima i Ćosinim Lazama.

HDSSB i HNS na ovim lokalnim izborima uopće nemaju svoje kandidate.
- Nismo se uspjeli organizirati. Premalo nas je. Imamo samo 80 članova na području Požege. Na prošlim smo izborima imali kandidate samo u MO Tekija i MO Centar. Ovaj se puta jednostavno nisno uspjeli organizirati - rekao nam je Damir Kovačević, predsjednik požeškog HNS-a.

I dok je odaziv na izbore za MO redovito slabiji u odnosu na parlamentarne ili lokalne oni su itekako važni jer Mjesni odbori odlučuju o pitanjima važnim za svakodnevni život i rad građana. Uz to su i svojevrsno odmjeravanje snaga političkih opcija za predsojeće lokalne izbore.

Druga je strana priče koliko su neki MO revni u svojim prijedlozima i zahtjevima prema gradovima i općinama na čijem području djeluju.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI