40-godišnjaka živog sahranili: ¨Gospodine, ovdje piše da ste umrli¨

Goran Mihalj
(FOTO: Mladen Mirković)

17.03.2016. | M.Mirković/T.Milanović
Pregleda: 34637

"Poruka iz Erste banke, da na računu imam nula kuna stigla je 10. ožujka. To mi je bilo jako čudno jer imam dozvoljeni minus. Poslije posla, u ponedjeljak 14. ožujka sam otišao u banku u Požegi. Dao sam karticu tekućeg računa i objasnio sadržaj čudne poruke. Gospođa me odjednom upitala tko sam ja. Ja sam se predstavio, a ona je rekla "Gospodine ovdje piše da ste vi umrli", šokantna je priča vitalnog 40-godišnjaka iz Kule, Gorana Mihalja.

U banci mu je rečeno da im je iz Jedinstvenog registra računa 10. ožujka stigla stigla potvrda da je umro i da mu je blokiran račun. Poslali su ga u FINU koji su rekli da nije do njih. Zatim je otišao u Poreznu upravu gdje također stoji da je umro. U Poreznoj upravi su mu rekli da je problem vjerojatno nastao u Matičnom uredu.

- Otišao sam nazad u banku i zamolio ih da mi isprintaju papir s podacima koji govore da sam umro. Direktor banke je potpisao taj papir i to je bilo to. Kada me supruga zvala s upitom što nije u redu s računom rekao sam joj da piše da sam mrtav. Tu je bilo svega. Ona je rekla mojoj majci, a bratić koji također imao 40 godina je oko Božića umro u Njemačkoj što nas je sve potreslo – priča nam Goran, pokazavši potvrdu iz banke na kojoj jasno piše da je mrtav.





Sutradan je Goranova supruga otišla u Matični ured u Kutjevo u pokušaju vađenja njegove smrtovnice. Kad ju je matičar upitao za koga je, a ona se predstavila, rekao je da ih je očekivao.

- Priznao je da je pogriješio, a ja sam ga upitala zašto nam nije javio i objasnio o čemu se radi. On je meni na to dao dva papira i rekao da odnesemo u banku, ako nam ne prihvate u banci da odemo u Poreznu upravu. Nije mi htio dati suprugovu smrtovnicu. On je rekao da je to riješio odmah isti dan 10. ožujka u četvrtak, a to nije istina jer je Goran u banci bio u ponedjeljak 14. ožujka – rekla nam je Goranova supruga Marijana.

Matičar im je rekao  da je htio brisati gospođu Akrap koja se nalazi deset listova prije gospodina Mihalja. Goran misli da im nije htio dati njegovu smrtovnicu kako ne bi imali osnovu za tužbu.

- Iz Matičnog ureda dobio sam potvrdu za banku da se isprave ovi netočni podaci. Moram priznati da sam se ovih dana jako naživcirao. Iz jednog knjigovodstvenog servisa mi je rečeno da imam itekakvu osnovu za tužbu za nanošenje emocionalne boli. Ovaj moj slučaj je ostao neriješen i vjerojatno će ga mnogi pokušati zataškati – ogorčen je Goran.

Inače, Goran je otac troje djece, sina i blizanaca, ima životno osiguranje jer su dizali kredit za uređenje kuće. U životnom osiguranju piše  da u slučaju smrti naslijednici dobivaju svotu od osiguranja, ali se obvezuju na otplatu kredita. Pitao je u banci kako će riješiti tu situaciju, račun mu je odblokiran, a za situaciju u FINI i Poreznoj upravi još ne zna.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI