Prisega ročnika: ¨Od malih nogu san mi je priključiti se Oružanim snagama RH¨

Jelena Dadaković
(FOTO: Tomislav Milanović)

12.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 18796

"Ovo je za mene bio jako emotivan trenutak. Roditelji su ovdje i imam veliku podršku od njih. Od malih nogu sanjam o priključivanju Hrvatskoj vojsci, da idem očevim stopama i napokon se to dogodilo. Ja se nadam poslu u vojsci, studiram diplomaciju i međunarodne odnose i jednog dana bih htjela raditi u vojnoj diplomaciji", rekla je jedna od 48 ročnica koje su danas svečano prisegnule vjernost domovini,  22-godišnja Jelena Dedaković.

Jelena je kćer Mile Dedakovića-Jastreba, zapovijednika 204. vukovarske brigade tako da joj je vojni život u obitelji. Za temeljnu obuku kaže kako joj nije bila prezahtjevna i zadovoljna je uvjetima u požeškoj vojarni.




Danas je u požeškoj vojarni vjernost domovini svečano prisegnulo 424 ročnika i 48 ročnica u 16. naraštaju vojnika. Njihova obuka trajat će osam tjedana. Prije prisege prethodile su mnogobrojne svečanosti poput pokaznih vježbi rukovanja oružjem i svečanih govora.







- Sam osjećaj i čast pripadanja Oružanim snagama Republike Hrvatske i iskustva koja se mogu steći u vojsci motivirala su me za prisegu. Cilj mi je ulazak u djelatnu vojnu službu. Imam neobično zanimanja i sve ovisi o mojim rezultatima. Ja se nadam da ću svojom upornosti uspjeti ostvariti planove - rekao je magistar forenzike, ročnik Vinko Garković iz Kutjeva.



- Današnjom prisegom obvezali ste se na vjernost svojoj domovini i na profesionalno izvršavanje svojih obaveza. U današnjem globaliziranom svijetu punom kriza i izazova razvijamo oružane snage spremne i sposobne za štićenje hrvatskih nacionalnih interesa. Naše oružane snage i dalje će se nastaviti razvijati, prožete domoljubljem i pobjedničkim duhom koje smo stekli u Domovinskom ratu - rekao je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general Mirko Šundov.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI