Požega iz moje perspektive: ¨Mladi se ne žele uključiti u društvo, ali su prvi na redu kad se treba žaliti¨

Teodora Raguž
(FOTO: Tomislav Milanović)

08.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 7779

"Kad smo organizirali Međunarodni dan srednjoškolaca u Požegi  nismo dobili niti jedan upit što mladi žele učiniti i što ih zanima i to je jako žalosno. Požega ima svoje prednosti i nedostatke, ali i kad postoje sadržaji mladi ne dolaze. Jednostavno ne žele uključiti u društveni život, ali su prvi na redu kad se treba žaliti", rekla nam je predsjednica Županijskog vijeća učenika, tajnica Nacionalnog vijeća učenika RH, Teodora Raguž uoči tribine "Požega iz moje perspektive" u organizaciji Savjeta mladih grada Požege u požeškoj gimnaziji.



Cilj tribine je ukazati na potrebe mladih i moguće prioritete i pojašnjenje da jedino njihov angažman može riješiti probleme i obogatiti društveni život Požege.


- Svatko treba krenuti od sebe kako bi zajedno kreirali politiku koja im svima može biti od koristi. Glavni problem mladih ljudi je da ne mogu doći do zaposlenja, ali to se mijenja iz godine u godinu. Po mom mišljenju mladi su pre malo angažirali u procesu donošenja odluka. Možda je to iz neznanja ili nezainteresiranosti i ovim putem ih želimo pozvati da ostanu i da svojim angažmanom potaknu zbivanja u ovom gradu – rekao je potpredsjednik Savjeta mladih grada Požege, Dalibor Vranić.




- Požega je iz moje perspektive sasvim dobar grad za život mladih. Nakon školovanja bih se volio vratiti ovdje i raditi u struci, a planiram upisati povijest i geografiju. Mislim da ću nakon završetka fakulteta uspjeti pronaći posao u svom gradu. Mladi su jako pasivni, previše se priča kako je u Njemačkoj puno bolje. Mislim da trebaju pokušati napraviti budućnost ovdje - rekao je učenik 4. razreda Gimnazije Požega, Renato Nović.



- Mlade ljude treba saslušati. Oni su danas puno više upućeni u društvena zbivanja u Hrvatskoj i svijetu nego prije. Imaju pravo izraziti svoje mišljenje o gradu u kojem žive, iznijeti svoje ideje, što smatraju da treba popraviti u ovom gradu. Moramo ih potaknuti da djeluju i iz njihovih razmišljanja iskoristiti nešto da poboljšamo njihov status i potaknemo ih da budu slobodniji -  rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI