Komunalac upozorava: Štedite vodu ili slijedi redukcija!

Ilustracija: voda za piće
(FOTO: Wikimedia Commons)

07.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3867

- Situacija je dosta kritična zbog vremenske prognoze koja nam ne ide na ruku. Vode u vodospremniku je sve manje, a najavljuje se nastavak suše i moglo bi se dogoditi da već večeras pojedini dijelovi Pakraca i Lipika ostanu bez vode - upozorava Zdravko Vostri, tehnički direktor pakračkog javnog poduzeća Komunalac.

Iz Komunalca su izdali javni proglas u kojemu pozivaju građane na maksimalnu štednju kako ne bi došlo do redukcije. "Molimo građane da ne troše vodu iz gradskog vodovoda za zalijevanje vrtova i pranje automobila", stoji u priopćenju.

Vostri kaže kako bi problem bio puno manji kada bismo svi imali drukčije navike.


- Kod svakodnevnog korištenja vode, bilo da se radi o pranju, kuhanju ili osobnoj higijeni, većina ljudi troši puno više nego što je potrebno. Kada bi svatko krenuo štedjeti u svome kućanstvu, problem bismo izbjegli. Ovako ćemo vjerojatno morati krenuti s redukcijom, a to će značiti povremeno prekidanje vodoopskrbe za pojedine gradske zone - rekao je Vostri u razgovoru za 034portal.


Najkritičniji dijelovi su oni visinski: istočni dio Pakraca, južni dio Lipika te selo Donji Čaglić. U tim je dijelovima zasad još uvijek uredna opskrba vodom, samo što je slabiji pritisak u kućanstvima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI