Plamene ušle u kvalifikacije za 1. ligu:¨Svake godine se plasiramo i odustanemo jer nema novca¨

Petra Lovrić na liniji slobodnih bacanja
(FOTO: Požeški sportski savez)

06.03.2016. | Bojan Miščević
Pregleda: 6520

Košarkašice Košarkaškog kluba Plamen Požega ostvarile su jučerašnjom pobjedom kvalifikacije za A1 Hrvatsku košarkašku ligu. Pobijedile su izravne konkurentkinje za prvo mjesto i kvalifikacije ŽKK Mursa iz Osijeka. Rezultat je bio 63:66, tri razlike što sugerira napetu i neizvjesnu utakmicu, no trener Plamenih Vlado Englman je rekao drukčije.

- Pobjeda ni u jednom trenutku nije bila upitna, odigrali smo dobru, kvalitetnu utakmicu, taktički smo ih iznenadili. Oni su mislili da ćemo mi ići na izoliranje njihove najbolje igračice, Petre Šimunić, a mi smo izolirali neke druge igračice jer jedna igračica ne može sama pobijediti utakmicu. Ona je zabila 37 koševa, a gubile su i 18 razlike - izjavio je za 034portal Vlado Englman.

Kaže kako im je ovo peta sezona u kojoj će igrati kvalifikacije za prvu ligu, ostvaruju plasman nadajući se da će još netko osim Plamena sponzorirati ove djevojke koje svakako zaslužuju prvoligaški status svojim izvedbama, rezultatima i kvalitetom.


- Nije dobro što je Hrvatski košarkaški savez u zadnji čas promijenio pravila kvalifikacija. Trebali su se prenositi bodovi iz prvenstva, mi i Omiš smo tu u prednosti, dok su Zagreb i Podravec bez bodova. Ovako ćemo igrati sistem svatko sa svakim, to je šest utakmica umjesto planiranih četiri. Financijski smo u velikim problemima zbog toga, djevojke su si stvari i privatno i poslovno posložile za četiri utakmice, zašto se to radi i zbog koga se podilazi drugim klubovima, ne znam. Dvije utakmice ćemo igrati nekompletni - rekao je Englman.


Dodao je da su ozbiljno mislili utakmicu pustiti Osječankama pa neka one idu u kvalifikacije.

- Tim plasmanom u prvu ligu pa odustajanjem živciramo i druge klubove, uzimamo nekome možda i mjesto. Svake godine se nadamo da će netko se sjetiti, htjeti pomoći da se igra prva liga. Mi rezultat moramo ostvariti kako bi se nadali i svake godine ista priča. Nezadovoljan sam i financiranjem od strane Požeškog sportskog saveza. Baška za KK Plamen Požega ne postoji pa se svejedno vuku neki repovi i još uvijek nismo u financijskom planu požeškog Saveza - zaključio je Englman.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI