Mitrović: Podjela lige je sportski zločin

Kadeti NK Slavonija
(FOTO: NK Slavonija)

24.03.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 4871

Manjak novca u proračunima gradova i općina namijenjenog za sport doveo je do preustroja natjecanja mladih nogometaša na regionalnom nivou. Rezultat svega je štednja na mladima i srozavanje kvalitete natjecanja.
Sitaciju je pojasnio tajnik Požeškog sportskog saveza Željko Mitrović.

Podjela lige

- Klubovi naše županije gube na kvaliteti jer nemaju dovoljno "jakih" utakmica zbog nelogične podjele 1. kvalitetne lige mladeži Slavonije i Baranje na ligu Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije s jedne te Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije s druge strane. Naši klubovi su time izgubili pravu konkurenciju i time se pogoršava već katastrofalno stanje u nogometu, kaže Mitrović.


Zločin za sport


Hrvatska je podijeljena na pet nogometnih regija liga sa središtima u Osijeku, Zagrebu, Varaždinu, Rijeci i Splitu.- Takav način igranja, jedna liga, jedna regija je dobar i nepromijenjen već više od 20 godina. Nema potrebe za dodatnim podjelama. Ovogodišnja podjela unutar 1. kvalitetne lige mladeži Slavonije i Baranje je zločin za nogomet i mlade nade nogometa i neće donijeti ništa dobro, samo pad kvalitete igre i  natjecanja mladih igrača - smatra Mitrović.

Osijek: Pogriješili smo!

Upit o podjeli lige uputili smo i na adresu odgovornih u Osijeku.
- Svjestan sam da smo pogriješili, ideja nam je bila da na uštrb kvalitete omogućimo većem broju mladih igrača da se natječu. Od sljedeće sezone će se podijeljena liga vratiti na dosadašnji oblik a to je jedinstvena liga regije Slavonija i Baranja - izjavio je Željko Bell, tajnik Županijskog nogometnog saveza Osječko-baranjske županije.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI