Bruno Horvat opleo po gradskom HDZ-u zbog zastave na Sokolovcu : ¨To je zločin¨ (VIDEO)

Bruno Horvat
(FOTO: Vjeran Blašković)

22.02.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 10126

"U rekordnoj godini za Hrvatski turizam kod nas je situacija loša i stagnirajuća.  U Požeško-slavonskoj županiji u prošloj godini došlo je do smanjenja od jedan posto u noćenjima u odnosu na prethodnu godinu.  Nažalost najbolji pokazatelj loše organiziranosti i koordinacije je održavanje  ovogodišnjih Vincelova diljem županije, gdje su se u istom danu preklapalo nekoliko njih.
Što se tiče gradske razine odnosno Turističke zajednice Grada Požege situacija je još lošija. Nakon godina rasta broja noćenja u najboljoj turističkoj godini u Hrvatskoj naš grad Požega ima pad od 2,5 posto", izjavio je konferenciji za medije član Gradskog odbora SDP-a Bruno Horvat.

- Sadašnje vodstvo je u nepune dvije godine uspjelo demontirati i razmontirati sve ono što se slagalo dvadesetak godina. Da je tomu tako, bezbroj  je primjera. Jedne od najstarijih Maškara u Požeštini bile su požeške maškare koje se sada održavaju radnim danom u terminu kada ljudi ne mogu doći, a organizator nameće temu kao da nije glavni postulat istih - sloboda nastupa.

Prošlogodišnji "Ivanjski krijes" dočekao je Požežane i  goste sa srušenom pozornicom jer organizator nije vodio brigu o osnovnim karakteristikama pozornice te su morali pomicati događaj. Nekada najveća i najpoznatija kulturna manifestacija "Požeško kulturno ljeto" od kojega je ostala samo sjena, također je doživjelo katarzu. Program za istu, saznali smo na pola manifestacije, a tradicionalne događaje u njemu poput tamburaškog koncerta i koncerta gitare u pješačkoj zoni zamijenilo je gledanje nogometnih utakmica.


Najstarija požeška manifestacija požeški festival potpuno je izgubila prepoznatljivu turističku notu. Od nekad organizirane turističke ponude koja je bila u sklopu festivala poput Trga starih zanata te ugostiteljskih i turističkih ulica u pješačkoj zoni, a koje su bile tematski posložene, dobili ste šačicu sadržajno nepovezanih štandova, čiji je bio ringršpil i dječji vlakić vrhunac festivalske turističke ponude - rekao je Horvat.




Horvat je konferenciji govorio i poderanoj hrvatskoj zastavi na Sokolovcu. Pogledajte u videu kakvim je imenima nazvao one koje smatra odgovornim za, kako je rekao, nepoštivanje prema hrvatskoj zastavi.



- Nekakva nova manifestacija pod nazivom "Okusi jeseni u Požegi" objedinila je dvije:  "Kestenijadu" i "Martinje" u kojoj se na dječjoj manifestaciji toči vino te je kao takva  potpuno besmislena i ne zna se kojoj populaciji je namijenjena.

Tradicionalni doček Nove godine u Požegi ponovno je maknut s požeškog trga u pješačku zonu koja je potpuno neprimjerena za takvu vrstu manifestacije kako sa sigurnosnog  tako i organizacijskog aspekta. Nakon dugogodišnje tradicije novogodišnji vatromet u ponoć ponovno je izostao. Što Požežani misle o tome svemu, najbolje govori činjenica da je bilo svega stotinjak građana - nastavio je Horvat o svojim stavovima o rezultatima turističkih zajednica.

Zaključio je kako se "nakon svega iznesenog može nedvojbeno konstatirati da požeške manifestacije više izgledaju kao neformalno okupljanje manjeg broja građana, a ne kao ozbiljno organizirana i pripremljena turistička ponuda".

- Nažalost kako se radi - nabolje govori i činjenica da su obnovili City light vitrine i to  nakon posljednje tiskovne konferencije na kojoj sam iznio problem da su potpuno zapuštene.

Glavna i jedina turistička novina iz Turističke zajednice je bila "Požeška lampionada" koja je neslavno završila gašenjem iste, jer je sam organizator neozbiljno i neodgovorno pristupio samom poslu. Tome u prilog govori i dopis iz MUP-a u kojemu se kaže:  "Radi same konstrukcije lampiona i načina uporabe, velika je opasnost da će se korištenjem izazvati požar, što za posljedicu ima ugrožavanje života, zdravlja ljudi, njihove imovine i okoliša. Stoga je zaključeno da je potrebno poduzeti sve zakonske mjere radi sprečavanja nastanka požara uporabom navedenog proizvoda", stoji u prošlogodišnjem dopisu koje potpisuje pomoćnica ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak.


Lijevo novi logotip, desno stari logotip

I na kraju, sadašnje vodstvo je promijenilo sve što se radilo i stvaralo u posljednjih dvadesetak  godina, a promijenili su čak i logotip Turističke zajednice Grada Požege koji datira još iz 1999. godine, a koji je bio ujedno i prvi.

Logotip je bio tada, ali i sada prepoznatljivi simbol Požege s kužnim pilom i boltama po kojima je Požega najpoznatija u Hrvatskoj i puno šire. Koliko je navedeni logotip prepoznatljiv govori i činjenica da su motive istoga koristili požeški ugostitelji za brendiranje svojih novootvorenih lokala. Ovom prilikom postavljam javno pitanje kome je isti smetao i zbog čega?

Takav rad se je najbolje reflektirao u protekloj lošoj turističkoj godini za naš grad i županiju - rekao je na tiskovnoj konferenciji Bruno Horvat.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI