Udruga Matko Peić: Postali smo važna karika u požeškoj kulturi

Članovi udruge Matko Peić na izložbi
(FOTO: Tomislav Milanović)

11.02.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 5815

Članovi Udruge zavičajnih pisaca i književnika Požeško-slavonske županije Matko Peić jučer su u Glazbenoj školi Požega obilježili godišnjicu rođenja Matka Peića. Zavičajni slikari izložili su svoje slike i ostale radove, a književnici su održali pjesničku večer.



- Imamo 40-tak članova, udruga raste i zadovoljni smo stanjem. Svaka udruga ima svoje ciljeve, a naša je književno i likovno stvaralaštvo i otkrivanje novih talenata. Postali smo važna karika u kulturnom životu Požege. Pratio sam lokalne medije. U Požegi ima puno događanja, a nitko ne spominje Matka Peića osim naše udruge – rekao je Mato Mikić, voditelj književnika u Udruzi Matko Peić.







- Na svakoj slici Matka Peića možete pročitati lirski dio, a od svakog njegovog književnog djela možete pogledati prekrasne krajolike koje je opisivao. Zahvaljujem svima na dolasku, donatorima, Požeško-slavonskoj županiji, Gradu Požegi i svima koji su nas podržali u ovoj aktivnosti – rekla je potpredsjednica Udruge, Rajka Radoš.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI