Uspostavljena prijateljska veza između Požege i Baje

Gradonačelnik Neferović u mađarskom gradu Baja
(FOTO: Grad Požega)

08.02.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3946

"Nakon razgovora s gradonačelnikom Baje uspostavili smo prijateljsku vezu između grada Požege i grada Baje. Željeli smo vidjeti koji su potencijali požeškog gospodarstva i onoga u ovom dijelu Mađarske. Prvi razgovori su obavljeni i nadam se da će vrlo brzo uslijediti prvi susret naših gospodarstvenika" rekao je gradonačelnik Neferović za Radio Pečuh prilikom subotnje posjete mađarskom gradu Baji, objavljeno je na službenim stranicama Grada Požege.

On je u pratnji predsjednika HGK Županijske komore Požega Luke Balenovića posjetio Baju gdje se susreo s tamošnjim gradonačelnikom, Róbertom Fercsákom, Goranom Grlićem Radmanom, veleposlanikom RH u Budimpešti, Angelom Šokac Marković, predsjednicom Hrvatske lokalne samouprave, Vesnom Halugom, generalnom konzulicom u Pečuhu i Josom Ostrogoncem, predsjednikom Saveza Hrvata u Mađarskoj.




U Baji koja se nalazi na jugoistoku Mađarske, u Bačko – kiškunskoj županiji, živi 37.462 stanovnika, od kojih je 1,3% Hrvata. Bila je to prilika za razgovor o budućoj suradnji dvaju gradova te njihovom kulturnom, znanstvenom i gospodarskom povezivanju. U sklopu posjeta, požeška delegacija prisustvovala je i "Velikom prelu", tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji bunjevačkih Hrvata.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI