Prvakinja Hrvatske u powerliftingu poručuje: Budite snažne, lijepe i neovisne

Patricia Januš
(FOTO: Tomislav Milanović)

14.01.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 7297

Dvostruka prvakinja Hrvatske u powerliftingu, članica Powerlifting kluba Body Art, Patricia Januš podijelila je s nama svoja iskustva s posljednjeg prvenstva Hrvatske održanog u Vukovaru. Bila je prva od pet natjecateljica u kategoriji do 63 kilograma  i druga od 12 natjecateljica u apsolutnom poretku.

- Bilo je jako zahtjevno i konkurencija je bila jaka. Na početku mi i nije krenulo baš najbolje, ali sam se uspjela izboriti i osvojiti zlatnu medalju iako sam bila najlakša u svojoj kategoriji sa 57 kilograma. To mi je druga zlatna medalja na tri državna prvenstva – rekla je Patricia.

Kaže da je u powerliftingu kao i u svakom sportu potrebna disciplina, volja i vrijeme za trening i odmor. Najvažnija je organizacija jer treninzi su teški i prije natjecanja su dodatno iscrpljujući. U treningu je cijelo vrijeme i shvaća to kao životni stil.





- Natjecanje je samo potvrda treninga, a prava borba je u teretani. U tom sportu se ide do svojih granica i uvijek pokušavam preći tu granicu i biti bolja nego na prethodnom treningu. Potrebni su "mali skokovi" i korak po korak dođete do svog postavljenog cilja.

Kaže kako osim sebi samoj za sportske uspjehe najviše duguje treneru Robertu Međugorcu i ocu  Davoru koji joj svakodnevno asistira i pomaže pri treninzima. Ponosna je što je dio Body art ekipe i kaže kada radiš ono što voliš ništa nije naporno i teško.

- Nezdravi život i vrhunski sport ne idu jedan s drugim. Morate živjeti zdravo i svom tijelu dati ono što mu treba, a ne ono što mu škodi kao što su alkohol, cigarete i loša prehrana. Koliko vi date svom tijelu ono vrati nazad i biti će duže korisno i pomagati u postizanju ciljeva – priča nam Patricia.

Još jedna Požežanka Milijana de Mori je jako uspješna u powerliftingu i Patricia kaže da su prvenstveno prijateljice, a ne ljuti rivali.

- Ona je odlična osoba, ali i sportašica i daje mi još veću motivaciju i inspiraciju i ponosna sam na to. Moji osobni rekordi u powerliftingu su bench press 67 kilograma, mrtvo dizanje 125 kilograma i čučanj 90 kilograma. Kolege iz Powerlifting kluba Body Art su također postigli odlične rezultate na prvenstvu Hrvatske i to je rezultat dobrog i timskog i individualnog rada  – dodaje Patricia.

Sljedeće natjecanje na kojem će Patricia sudjelovati je u ožujku u Trogiru, a powerliftingom se planira baviti dok god joj to tijelo dopušta. Na kraju je imala poruku za djevojke koje se žele baviti powerliftingom ili nekim drugim fizički zahtjevnijim sportom.

- Ne morate se bojati kilaže i teretane. Većina treninga snage ne služe dobivanju velike mišićne mase nego više za izgrađivanje oblika tijela koje želite. Ovaj sport vam daje samopozdanje, bolje se osjećate i Možete obaviti sve što trebate. U zdravom tijelu zdrav duh i Budite snažne, lijepe i neovisne.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI