Klanjanje u crkvi sv. Lovre: Stotinjak mladih Novu godinu dočekalo u molitvi

Nova godina u crkvi sv. Lovre
(FOTO: Požeška biskupija)

01.01.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 4573

Nekoliko stotina mladih, predvođeni župnim vikarom župe sv. Terezije Avilske Krunoslavom Siroglavićem organizirali su molitveni doček Nove godine klanjanjem u crkvi sv. Lovre, na kojem je sudjelovao i biskup Antun Škvorčević, prenosi službeni portal Požeške biskupije.

Većina od njih su srednjoškolci i studenti koji subotom navečer sudjeluju na klanjanju u požeškoj Katedrali. Na početku programa bio je prikazan kratki film o mladima u procjepu između dobra i zla te značenju Isusa Krista za njihovu slobodu. Potom je biskup mladima čestitao što su među mnogim mogućnostima izabrali doček Nove godine u crkvi sv. Lovre i tako se poštedjeli zadimljenih očiju cigaretama i zamagljene nutrine bučnim programom. Istaknuo je da ju je Isus institucionalizirao u otajstvu svete euharistije te ih je pozvao da joj otvore svoja mladenačka bića te  njezina nježnost izliječi njihove rane, unese u njih svjetlo i mir. Poželio im je da tako ispunjeni uđu u novu 2016. godinu i da im ona tim putem bude blagoslovljena, navodi se na biskupijskom portalu.

Uslijedilo je klanjanje pred Presvetim nakon čega su mladi u Dvoranu bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma nastavili družiti se u radosti uz mali domjenak.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI