¨Predsjednik Županijskog ribolovnog saveza treba biti primjer mladim ribičima, ali nije¨

Robert Beble, predsjednik ŠRU "Ulovi i pusti"
(FOTO: Facebook)

21.12.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 5791

Športsko ribolovna udruga "Ulovi i pusti" Požega održala je zadnji sastanak upravnog odbora u 2015. godini na kojoj su donijeli plan rada za narednu godinu. Prije nekoliko dana udruga je jednoglasno prihvaćena kao članica Športskog ribolovnog saveza Požeško-slavonske županije, a od iduće godine pokreću Županijsku šaransku ligu koja će se provoditi preko Saveza i po pravilima Hrvatske šaranske lige.

- Nažalost, neslužbeno doznajemo da već nakon prihvaćanja šaranske lige u Savezu dolazi do otpora pojedinih društava oko dodjela voda za domaćinstva šaranske lige. Poslat ćemo službeni upit nakon čega ćemo imati jasna stajališta pojedinih društava. Napominjem da je svako društvo neprofitna udruga koja u svojem statutu ima ciljeve sportskog ribolova, organizacije sportskih natjecanja i edukaciju mladih. Bilo bi za očekivati da se tako i ponašaju - rekao nam je Robert Beble, predsjednik ŠRU "Ulovi i pusti". Kao primjer dobrog rada udruge naveo je ŠRD Požega te im zahvalio na pomoći i budućoj suradnji.




- Želimo promovirati sportski ribolov na način "Ulovi i pusti" i kao takvi ne bi trebali predstavljati ni jednom društvu problem, nego korist u pogledu da mi donosimo, a ne odnosimo. Mlađa populacija se okreće takvoj vrsti ribolova i to je budućnost kakvu i očekuje sportski ribolov. Moram biti kritičan i prema predsjedniku Saveza koji ne obavlja funkciju onako kako bi trebao obavljati jedan predsjednik. On bi trebao biti primjer i potpora svakom društvu koja pripada savezu, svakom ribiču bi trebao biti primjer kako se ponašati na vodi, a on je čista suprotnost svega navedenog - kritizirao je Beble te zahvalio svim društvima koji su im pomogli i koji su voljni pomoći i ubuduće u provedbi zajedničkih ciljeva.


Pozvao je sve ribiče sportskog duha koji poštuju način pecanja "Ulovi i pusti" da im se pridruže i pomognu u razvijanju sportskog ribolova na području Požeško -slavonske županije, ali i šire. Tako već sada imaju pridružene članove iz susjedne Brodsko-posavske županije.

- Svim ribičima iz naše županije, želimo uspješnu ribolovno novu 2016 godinu. Bistro nam bilo - poručuje predsjednik ŠRU Ulovi i pusti, Robert Beble.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI