U susjednim gradovima već kližu; u Požegi o tome možemo samo sanjati jer novca opet nema

Klizanje
(FOTO: Vjeran Blašković)

06.12.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 3869

Treću godinu Požega nema klizalište. Iz Grada Požege kao jedini razlog navode nedostatak novca, no građani su nezadovoljni što se djeci grada koji nosi titulu "Grad prijatelj djece" nije barem tako moglo uljepšati zimske praznike.

U redakciju nam je posljednjih dana pristiglo nekoliko upita i negodovanja čitatelja, a na potrebu klizališta u gradu nedavno je ukazao i nezavisni gradski vijećnik Miro Rašić. No, čini se da je klizalište ipak "prevelik zalogaj" za naš grad jer novca nema.

- Grad Požega imao je najbolju namjeru ponovno aktivirati klizalište u Požegi te je preko Javne ustanove Sportski objekti Požega zatražio ponude kako za najam, tako i za kupnju klizališta. Međutim, ponude koje su pristigle nisu se uklapale u proračunske planove i svojim iznosom daleko prelaze izvan okvira trenutačnih financijskih mogućnosti Grada Požege - odgovorio je 24.11. na upit 034portala gradonačelnik Vedran Neferović.


Ovih dana Požežani stoga odlaze na klizanje u Novu Gradišku. Tamo su u proračunu osigurali novac i za nešto više od mjesec dana klizanja na klizalištu 15x20 četvornih metara osigurali oko 160 tisuća kuna s tim da će Grad osigurati vodu i električnu energiju.


I Đakovčani će, nakon nekoliko godina pauze, dobiti klizalište. Najam klizališta financiraju Grad i gradska komunalna tvrtka Univerzal Đakovo.

Direktor tvrtke Mile Kaselj kaže kako je na čelo Univerzala došla mlada ekipa koja je prepoznala potrebe mladih u gradu te će za klizalište izdvojiti oko 200 tisuća kuna s tim da je ugovor potpisan za dvije sezone.

- Postoji i mogućnost otkupa, no to ćemo još vidjeti. Cilj nam je pružiti mladima sadržaje, posebice u ova teška vremena. Nije jeftino, ali odlučili smo se za to i u tome ćemo ustrajati - rekao nam je.

I dok Gradišćani već kližu, a Đakovčani će klizati od 11. prosinca, Požežani će i ove godine na klizanje morati u neki od susjednih gradova. Slavonski Brod i Nova Gradiška za sada su nam najbliži.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI