¨Želimo potaknuti našu mladež na pjevanje šokačkih pjesama, da se ne zaborave¨

06.12.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 4015

"U našim KUD-ovima većina članova se bazira na ples, a manje na pjesmu. Nadam se da ćemo ovim susretom potaknuti našu mladež na pjevanje šokačkih pjesama, da se ne zaborave", rekao je predsjednik KUD-a Šijaci, Alojz Škrabal, organizatora prve Smotre folklornih pjevačkih skupina "Pivaj diko ja ću ti polagat" u Biškupcima.



Sedam pjevačkih skupina KUD-ova s područja Požeško-slavonske županije nastupili su bez instrumentalne pratnje u prepunoj školskoj dvorani s ciljem poticanja i poboljšanja pjevanja u folklornim društvima.







- U društvima nekoliko žena i još manje muškaraca pjevaju, a ostali plešu. Odlučili smo motivirati KUD-ove da se to promjeni. Nastupat će male pjevačke skupine i nadamo se da ćemo nazočnima priuštiti dobru zabavu – rekao je Alojz Škrabal.

Dodao je kako su već sljedeće godine odredili termin za istu takvu smotru s koje će se ići na državno natjecanje, a ona će se održati 30. travnja na istom mjestu.



Pogledajte fotogaleriju s 1. Smotre folklornih pjevačkih skupina u Biškupcima.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI