Na natječaj pristiglo 400 radova; najljepšu pjesmu napisao Filip Horaček

Dodjela nagrada za najljepšu domoljubnu pjesmu
(FOTO: Vesna Milković)

04.12.2015. | V.Milković/L.Galić
Pregleda: 4031

Filip Horaček učenik 8.b razreda OŠ fra Kaje Adžića napisao je najljepšu pjesmu o domovini, u sklopu projekta "Domoljubna pjesma 2015.” čiji je organizator Udruga "Tomo Perić” iz Buka, uz pokroviteljstvo gradova Pleternica i Vukovar te OŠ fra Kaje Adžića.

- Pjesme pišem u slobodno vrijeme i to mi je hobi, a trenutačno sam okupiran  upisom u srednju školu. Želja mi je da to bude medicinska. Velika mi je čast što sam dobio nagradu i moram priznati da se nisam nadao prvom mjestu. Ponekad mi nastavnica odabere koju pjesmu i pošalje dalje, ali drago mi je što je baš "Domovina” uspjela dobro proći – rekao je Filip. O nekoj zbirci pjesama, kaže, još ne razmišlja.

– Možda za 50 godina – dodao je.







Drugo mjesto je osvojila Tina Božić iz istog razreda, a treće su mjesto podijelili Danijel Žepčević iz 8.b i Josipa Eraković iz 8.f razreda.

Prema riječima Hrvoja Galića, ravnatelja pleterničke škole, svoje je radove prijavilo oko 400 učenika zbog čega je ocjenjivački sud imao poprilično težak zadatak.

Branko Polić, predsjednik Udruge "Tomo Perić” rekao je kako je namjera da se dogodine u projekt uključe i glazbena učenička ostvarenja.

- Pleternicu i Vukovar, među ostalim, povezuju dvojica hrvatskih branitelja iz našeg kraja koji su poginuli na vukovarskom bojištu, kao i jedan mladić koji je nedavno stradao na putu do Vukovara gdje je biciklom krenuo odati počast vukovarskim žrtvama - rekla je tom prigodom gradonačelnica Antonija Jozić te dodala da vjeruje da će projekt "Domoljubna pjesma” postati tradicionalan.





– Srce mi je puno kad vidim koliko Vukovar ima svugdje prijatelje – naglasio je vukovarski dogradonačelnik Marijan Pavliček koji je Pleternicu posjetio s Dejanom Marošičevićem, predstavnikom nogometnog kluba s Mitnice koji ima dugu suradnju s bučkom udrugom.

Proglašenju pobjednika na natječaju za najljepšu domoljubnu pjesmu prisustvovala je i Ruža Drinovac, majka Branka Drinovca koji je poginuo u Vukovaru, a svoju pjesmu o domovini pročitala je i prvoškolka Antea Drinovac.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI