¨Kulturno se ponašajte za Dan grada da ne bi, kao lani, bilo govorkanja o tučnjavama¨

Vladimir Milković (HDSSB)
(FOTO: Anđelko Banović)

01.12.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 8934

"Apeliram na vijećnike Gradskog vijeća da se kulturno i dostojanstveno ponašaju tijekom proslave Dana grada kako ne bi bilo, kao prošle godine, raznih govorkanja o nekim tučnjavama i slično", rekao je Vladimir Milković(HDSSB) nakon što je, na kraju večerašnje sjednice Gradskog vijeća, gradonačelnica Antonija Jozić pozvala prisutne da se odazovu proslavi Dana grada, kao i na ostala događanja tijekom Adventa. Njegovu primjedbu nitko nije komentirao, ali smijeh prisutnih jasno je govorio kako znaju da aludira na priče o fizičkom obračunu nekolicine istaknutih članova HDZ-a na prošlogodišnjem domjenku uz Dan grada.

Inače, Milković je i započeo večerašnju sjednicu pitanjem na aktualnom satu i to o maloj hidroelektrani. Zanimalo ga je za koliko će se godina isplatiti novac uložen u nju, obzirom da se iz informacije o poslovanju vidi kako je prošle godine imala dobit od svega 32 tisuće kuna.

Gradonačelnica je odgovorila da će kredit biti isplaćen do 2017. godine te je dodala da postojeća hidroelektrana osigurava novac za dokumentaciju za gradnju druge hidroelektrane, odnosno za dokumentaciju budućeg solarnog parka. Milković nije bio zadovoljan odgovorom i pitao je kada će se kompletna investicija isplatiti, a ne kad će se vratiti kredit obzirom da studija isplativosti spominje duži rok.


- Cijela investicija bi se trebala isplatiti nakon šest godina, a ako to bude i u osmoj ili desetoj godini, ja ću biti zadovoljna jer ću ostaviti nešto ovom gradu što stvara dobit – rekla je gradonačelnica.




Milkovića je nadalje zanimalo postoji li mogućnost da se novac za uređenje dječjeg igrališta u parku osigura iz nekih drugih sredstava, a ne da se u idućoj godini sredstva planirana za darivanje novorođenčadi preusmjere za igralište, kako je najavila gradonačelnica.

- Uređenje parka i igrališta kandidirali smo na nekoliko natječaja, ali nismo prošli, a planirani će novac za bebe svejedno koristiti djeca.

- Obzirom da smo u vremenu kada se izrađuje proračun za iduću godinu moj prijedlog je da se novac predviđen za gostovanje "Dinama" i čašćenje braće Mamić, od kojih je, evo, jedan u zatvoru, i još 400 drugih ljudi, iskoristi za uređenje igrališta – nastavio je Milković.



- Gostovanje "Dinama", odnosno ta cijela manifestacija, financira se od sponzora – odgovorila mu je gradonačelnica.

U ovu raspravu naknadno se uključio i saborski zastupnik Franjo Lucić koji je kazao kako Grad Pleternica nema nikakvih obveza prema organizaciji dolaska "Dinama" u Pleternicu te da na kraju od novca sponzora, kad se podmire troškovi, ostane 100 tisuća kuna dobiti.

- Onda taj novac dajte za dječje igralište – rekao je Milković.

- Taj novac je namijenjen mladima koji su u Slaviji – odgovorio je Lucić.

Zvonka Čorka( HSU) je zanimalo tko plaća koncert Mate Bulića za Dan grada i koliko će to koštati? Gradonačelnica mu je odgovorila da koncert košta 26 tisuća kuna, a novac je osigurala Turistička zajednica iz svojih sredstava. Čorka je također zanimalo kad će se završiti radovi u Ulici Eugena Podupskog, a imao je i primjedbe na novouređeni kružni tok u toj ulici.



- Još treba urediti pružni prijelaz i Hrvatske ceste tek trebaju raspisati natječaj za izvođača radova, a što se tiče kružnog toka, struka je odredila da on tako treba biti izgrađen - rekla je Jozić.

Mato Grgić(SDP) je pitao gradonačelnicu je li Grad ili Pleternički komunalac kupio objekt bivšeg Pršinog stovarišta građevinskog materijala i koliko je on plaćen, a zanimala ga je i ispucana staza u Starčevićevoj ulici. Gradonačelnica je odgovorila kako je bivši Pršin objekt kupio Komunalac za 340 tisuća kuna i da će ga otplatiti u ratama te da će staza biti popravljena.

Dražen Soldo(HDSSB) i ovaj je puta potencirao pitanje uređenja kuzmičke škole, a dobio je odgovor kako će to vjerojatno biti na proljeće.

Na večerašnjoj sjednici Gradskog vijeća prisegu je dao Josip Baltić(HDZ) koji će u Vijeću zamijeniti Mirka Štimca jer je on prije mjesec dana dao ostavku.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI