Varaju preko telefona: ¨Zvali su me u 22,30 za kvalitetu interneta, to je sigurno muljaža!¨

Ilustracija
(FOTO: Vjeran Blašković)

30.11.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 6577

Prevare s telefonima, naplatom poziva, skidanjem novca s pre-paid uplata mobilnih operatera itd. ne prestaju, a opreza ikada previše. Tako nam se u redakciju javila čitateljica iz Požege koja upozorava i druge da je zlonamjerni poziv s broja iz Njemačke primila navečer u 22,30 sati. Prevaranti očito ne biraju niti način niti vrijeme kad će varati.

- Molim vas provjerite o čemu se radi. Prihvatila sam poziv s broja 004915145666357 na mom fiksnom telefonu, a radi se o njemačkom Vodafone broju. Taj netko predstavio se kao služba T-coma i raspitivao se o kvaliteti usluge, brzini interneta i sl., odmah sam prekinula - kaže naša čitateljica i dodajte kako je taj netko znao njeno ime i prezime.




- Vidjela sam da je njemački broj i javila sam se jer mi je majka u inozemstvu pa sam prihvatila poziv, a da nisam do kraja vidjela broj - napisala je čitateljica želeći tako upozoriti i druge na moguće zloupotrebe.


Upit smo proslijedili u Hrvatski telekom i dobili odgovor.
"Naše službe ne zove i provjeravaju usluge, osim ako je riječ o prijavljenim smetnjama po istim. U tom slučaju tehničari ponekad nazovu korisnika kako bi provjerili dodatno s korisnikom nakon otklona smetnje je li sve u redu ili kako bi dogovorili dodatne radove. Broj koji je naveden ne pripada našim službama i preporučujemo svim korisnicima da na nepoznate brojeve neobične numeracije ne odgovaraju, a pogotovo da ne davaju informacije o svojim uslugama ili osobne podatke".

Dodaje kako Hrvatski telekom do sada nije dobio nikakve informacije o mogućim prevarama s navedenog broja. "Također nam se ni korisnici nisu javljali zadnjih dana konkretno vezano za takvu situaciju. No s obzirom na to da smo i prije imali informacija o pozivima s "neobičnih" brojeva, preporuka je uvijek ista, napisala nam je u odgovoru djelatnica Hrvatskog telekoma.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI