Papučki cener: Trčali i hodali do Anđina barake u čast braniteljima

Početak utrke "Papučki cener"
(FOTO: Anđelko Banović)

29.11.2015. | Bojan Miščević
Pregleda: 4098

Druga utrka "Papučki cener" održana je danas u Velikoj. Održana je u sklopu 15. Memorijalnog pohoda na Anđina baraku u spomen jedanaestorici poginulih hrvatskih branitelja, a u organizaciji Planinarskog društva Mališćak iz Velike i Parka prirode Papuk. Trčalo se makadamskom cestom Velika - Jankovac, start je bio na 270 metara nadmorske visine, a cilj na 730 metara, ukupna duljina utrke je 10 kilometara.

- Danas trčim za Tomislava Šedevija Šedu, poginulog prijatelja kojem posvećujem ovu utrku. Inače na Papučki cener dolazim prvenstveno zbog odavanja počasti i zahvale poginulim braniteljima. Rezultati su mi manje bitni, ali nadam se boljim nego lani. Od 1996. godine trčim mahom memorijalne utrke, od Panežićevog memorijala do utrke za branitelje poginule u Borovu selu - izjavio je jedan od mnogih sudionika utrke, Marijan Križanović iz Požege.




Start je bio kod upravne zgrade PP Papuk, u Velikoj, a cilj kod spomenika na Anđinoj baraci, na cesti Velika - Jankovac. Organizatori su pripremili okrjepu na pola dionice, a na cilju bio je osiguran šator za presvlačenje, topli napitci, obrok i prijevoz stvari trkača do cilja.


- Za snijeg smo spremni, staza je spremna, utabana i očišćena. Utrkivati se došlo nas osam iz Đakova te nešto planinara koji su ranije pješice krenuli prema cilju. Drugi put smo ovdje, nadam se da će proći sve u redu - rekao je Gordan Jurković iz Planinarskog društva Đakovo.

Dodaje kako su došli iskazati čast poginulim braniteljima, ali i iskoristiti Cener za jači trening.
- Često nastupamo na ovakvim utrkama memorijalnog karaktera, svi smo zaljubljenici u prirodu i zdrav način života - izjavio je prije utrke Gordan Jurković.

Pogledajte fotogaleriju 2. Papučkog cenera.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI