Svima je stalo da antikvitetni interijer bricinog salona postane turistička atrakcija

Andrija Mihaljević
(FOTO: Tomislav Milanović)

26.11.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4092

Nedavno smo pisali o požeškom brici Andriji Mihaljeviću koji je otišao u mirovinu, a inventar 105 godina staroga salona u kojemu je radio od 1977. godine prodao bi Gradskom muzeju tj. Gradu Požegi kako bi se sačuvao. Tada je rekao kako nitko nije zainteresiran za otkup, no stvari su se nakon našeg članka promijenile.

Tako saznajemo da je u Gradu Požegi održan sastanak na kojemu se razgovaralo o otkupu vrijednih artefakata. Dogovoreno je da inventar procijeni nekoliko stručnih procjenitelja te da se tako dođe do cijene koja bi odgovarala i Andriji Mihaljeviću i Gradu tj. Muzeju.




- Mi radimo sad na tome, u prostor će doći procjenitelji koji će utvrditi vrijednost inventara. Svima je stalo da to ostane u gradu jer nečega sličnoga u Hrvatskoj nema - rekla je ravnateljica Gradskog muzeja Maja Žebčević Matić.


Svi su, kaže nam, svjesni vrijednosti koje inventar ima te bi htjeli da se osmisli koncept koji bi odgovarao svima, ali da se inventar neće iznositi iz prostora jer bi se uništio. Kako je prostor u vlasništvu Grada Požege želja je i turističke zajednice i muzeja da se prostor revitalizira i stavi u funkciju.

- Razgovarali smo i vjerujem da ćemo se naći u cijeni. Moja osobna procjena je bila na 120.000 kuna, ali neka procijene stručnjaci pa ćemo razgovarati - rekao nam je Andrija Mihaljević.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI