Skulptura Stjepana Radića kod Kempfove škole, cijena 140.000 kuna (FOTO)

Članovi udruge kod Kempfove škole
(FOTO: Vjeran Blašković)

25.11.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4181

Inicijativa za podizanje spomenika Stjepanu Radiću u Požegi dobiva novi zamašnjak. Udruga za promicanje hrvatske kulturne i povijesne baštine na konferenciji za novinare iznijela je danas nove informacije o inicijativi.

- Prema ponudi koju je dala akademska kiparica Tatjana Kostanjević, troškovi za postavljanje skulpture bi iznosili oko 140.000 kuna, a članovi udruge smatraju kako bi u financiranje trebalo biti zainteresirano pet institucija: Ministarstvo kulture RH, Požeško-slavonska županija, Grad Požega, Središnjica HSS-a i naša udruga, i da svaka strana snosi troškove u jednakom iznosu, što iznosi 28.000 kuna.

Članovi Udruge već prikupljaju donacije od fizičkih i pravnih osoba i uvjereni smo kako ćemo planiranih 28.000 kuna s naše strane skupiti u roku kraćem od godine dana - objasnio je predsjednik udruge Predrag Livak.


Skulptura Stjepana Radića bila bi postavljena u realnoj veličini kod kružnog toka između ulica Kamenita vrata, Dr. Franje Tuđmana i ulice koja nosi njegovo ime. Spomenik bi bio postavljen na zelenu površinu kod Osnovne škole Julija Kempfa.




Skulptura bi bila u bronci, smeđe patinirana, visine 185 cm i postavljen na plato visine cca. 20 cm. Bila bi to skulptura s kojom se može rukovati, komunicirati, fotografirati. Svojom bi formom i veličinom bila bliska gledatelju, baš onako koliko je i Stjepan Radić bio blizak ljudima. Zračila bi toplinom i optimizmom, piše u opisu skulpture koji nam je dostavila udruga.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI