Predstava za Guinnessa: ¨Svake ¨Stilske vježbe¨ Peri Kvrgiću i meni su svečanost¨

Lela Margitić i Pero Kvrgić
(FOTO: Tomislav Milanović)

22.11.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3616

U Gradskom kazalištu Požega šestu je godinu održana "Noć Kazališta", ove godine pod sloganom "Bit(n)i ili ne bit(n)i". Bogat program za sve uzraste počeli su članovi Male škole kazališta pod vodstvom Slavice Jelić, a nastavljen kultnom predstavom "Stilske vježbe" s Perom Kvrgićem i Lelom Margitić koji su ušli u Guinnessovu knjigu rekorda jer već 47 godina u istom sastavu igraju ovu predstavu.






- Jako volim Požegu jer ovdje ima puno kolega koje cijene kulturu. Svjetski rekord za predstavu "Stilske vježbe" dobili smo još za 40. obljetnicu, prije sedam godina. Dugo igramo ovu predstavu i bilo je vremena kad je meni priznajem malo i dosadila, ali Peri Kvrgiću nije. Njemu kazalište ne može dosaditi o kojoj god se predstavi radi. Zadnjih desetak godina sam baš svjesna fenomena koji se dogodio s tom predstavom i počašćena sam što sam njezin sudionik. Svaka predstava "Stilske vježbe" meni i Peri je svečanost - rekla nam je poznata hrvatska glumica, Lela Margitić.






Program "Noći kazališta" su obogatili i članovi SKAD-a i KAD-a, prikazavši zanimljiv skeč u Kazališnoj kavani.

- Naš skeč je jedna priča kako nastaje predstava. To su sami počeci i ideje u nastajanju i iskoristit ćemo ga za najavu za predstave koje će imati članovi SKAD-a i KADA-a. Željeli smo u ovoj noći prikazati vjerni prikaz rada u kazalištu i mislim da smo u tome uspjeli – rekao je voditelj SKAD-a i KAD-a, Dario Hak.





Program je završio predstavom "Četiri priče: Žene" nastaloj prema romanu "Mučenice" Želimira Periše koji je bio jedan od najčitanijih romana 2013. godine.





Pogledajte fotogaleriju s Noći kazališta u Požegi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI