UNESCO zaštitio Park prirode Papuk: ¨Ovo nam može donijeti samo dobre stvari¨

19.11.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 8341

"Velika nam je čast što je Park prirode Papuk proglašen prvim hrvatskim UNESCO geoparkom", prokomentirala je ravnateljica Parka prirode Papuk, Kristina Kožić UNESCO-vu zaštitu Parka prirode Papuk.
Naime, ovih se dana Hrvatska može pohvaliti još jednom prirodnom ljepotom koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Riječ je o Parku prirode Papuk, jednom od 120 geoparkova u svijetu koji imaju tu čast.

- Vjerujemo da će ovo novo brendiranje potaknuti daljnji razvoj geoparka Papuk. To će pridonijeti bržem i kvalitetnijem ostvarenju osnovnih ciljeva zaštiti geološke baštine i razvoju turizma i brži razvoj lokalne zajednice. Ovo je velika stvar za Park prirode Papuk kao i za cijelu lokalnu zajednicu te Požeško-slavonsku i Virovitičko-podravsku županiju. Budući da smo tek sada dobili UNESCO zaštitu bilo bi neozbiljno govoriti o brojkama turista koje ćemo privući, ali taj logotip nam može donijeti samo dobro. Njegovim intenzivnim korištenjem vjerujemo da ćemo u skorije vrijeme imati konkretne rezultate – dodala je Kožić.

UNESCO je na sjednici uspostavio novi Međunarodni program za geoznanost i geoparkove te brend UNESCO svjetski geoparkovi. Danas postoji 120 svjetskih geoparkova u 33 države svijeta. Ti parkovi od jučer su pod zaštitom UNESCO-a.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI