Svjetlost u Šimićevim pjesmama kroz književni, likovni i dramski izričaj

"Blaga svjetlost zvijezda" Antuna Branka Šimića
(FOTO: Lidija Galić)

12.11.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 3936

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega održana je pjesnička večer "Blaga svjetlost zvijezda" Antuna Branka Šimića.

- 18.11. se obilježava 117. obljetnica Šimićeva rođenja, a  tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je svjetlost koja je česta tema njegovih pjesama - istaknula je Dijana Klarić, bibliotekarka u požeškoj knjižnici.

U programu su sudjelovali polaznici Srednjoškolske kazališne družine SKAD, dramska grupa Katoličke gimnazije i likovna grupa KRUG iz požeške gimnazije.


Bila je to multimedijska večer s video projekcijama, recitacijama i likovnim radionicama u kojoj su učenici doživljaj svjetlosti, ali i ljubavi kao česte Šimićeve tematike, povezali kroz književnost i likovnost.






- Večerašnji je program bio mladi za mlade. Sutra imamo posljednju aktivnost u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, a riječ je o prezentaciji zvučnih knjiga iz fonda naše knjižnice. Imamo dosta takve građe i u suradnji s Domom umrovljenika Požega i Udrugom slijepih i slabovidnih želimo ih prezentirati javnosti - rekla je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega, Aleksandra Pavlović.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI