Radionica o važnosti, održavanju i budućnosti planinarskih putova

Radionica i tečaj na Jankovcu
(FOTO: HPD HZZO Požega)

07.11.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 2560

U organizaciji Hrvatskog planinarskog saveza, Slavonskog planinarskog saveza i Parka prirode Papuk na Jankovcu je, u kući Eko točke Parka prirode Papuk, održan sastanak Komisije za planinarske putove Hrvatskog planinarskog saveza s povjerenicima za planinarske putove Slavonije i šire regije.

- Bilo je 60 sudionika i naši gosti, predsjednik Planinarskog saveza Srbije Boris Mičić i Planinarskog saveza Vojvodine Iso Planić. Sastanku je nazočilo 60 sudionika koje je pozdravila predsjednica Komisije za planinarske putove HPS-a Bernarda Huzjak i predsjednik Izvršnog odbora HPS-a Vladimir Novak, koji je gostima iz Srbije poklonio Monografiju hrvatskog planinarstva, a oni su također uzvratili knjigom o planinarstvu u Srbiji. Bilo je riječi o važnosti, održavanju i budućnosti planinarskih putova u Hrvatskoj te o osposobljavanju planinara koji ih održavaju. Bila je to svojevrsna kreativna radionica u kojoj su sudionici aktivno sudjelovali svojim prijedlozima i iskustvima koji će koristiti svim planinarima - reka nam je Nada Banović iz HPD HZZO Požega.







Nakon sastanka počeo je tečaj za markaciste za47 sudionika iz Slavonije koji će završiti sutra praktičnom vježbom i radionicom.

- Svi su sudionici uživali su ljepoti zaštićenog krajobraza Park šume Jankovac u prekrasnom jesenjem ruhu jer, ako je jesen najljepši i najtopliji poljubac godine, onda je ovaj susret planinara odabrao najljepše moguće vrijeme za svoje održavanje - dodala je nada Banović.






   


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI