Tribina stadiona NK Slavonija tempirana je bomba

Potrgane daske i salonitne ploče na krovu
(FOTO: Bojan Miščević)

23.03.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 6125

- Policija, komunalni redari i zaključana ograda ne uspijevaju spriječiti osnovnoškolce da se penju, prave nered i  puše na derutnoj tribini stadiona NK Slavonija - rekla nam je osoba upoznata sa svakodnevnim događajima na stadionu (podaci poznati redakciji). Dodaje kako je ostvaren kontakt i s nastavnikom tjelesnog odgoja obližnje osnovne škole Dobriša Cesarić koji je rekao da to nije njegova odgovornost već da roditelji trebaju odgajati vlastitu djecu.
- Netko će stradati ako se uskoro nešto ne poduzme! - zabrinut je naš sugovornik.

Stara 57 godina

Tribina NK Slavonija izgrađena je 1954. godine i jedna je od tri takve drvene tribine u Hrvatskoj. U vlasništvu je Grada Požege, a dana je na korištenje i upravljanje NK Slavoniji.
U Požeškom sportskom savezu doznajemo kako je 2004. godine napravljen projekt izgradnje nove tribine na suprotnoj strani od sadašnje. Vrijednost radova procijenjena je na milijun i pol kuna, no novca ni tad nije bilo.


Opasne salonitne ploče


Drvene daske na stadionu su polomljene, potrebno je zamijeniti grede, a derutnost tribine naglašava i krovište od opasnih salonit ploča koje sadrže toksični azbest. Takve ploče uklanjaju se u cijelom svijetu zbog opasnosti po zdravlje.
Saznajemo kako je procijenjeni trošak renoviranja opasne tribine oko 60.000 kuna.
Kako nam je nekoliko osoba na licu mjesta izrazilo bojazan za djecu koja se tamo okupljaju, upitali smo predsjednika NK Slavonija Stjepana Dražetića za komentar.

- Tragedija se ne može dogoditi jer su klub i Grad poduzeli sve mjere predostrožnosti i zaštite angažirajući i zaštitarsku službu. Grad brine o svim svojim objektima, a podržavam svaku inicijativu na dobrobit NK Slavonije - izjavio je Dražetić na naš upit o stanju stadiona.

Pogledajte fotogaleriju s mjesta događaja



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI