Slab interes nezaposlenih za edukaciju: ¨U Požegi kao da svi sve znaju, prijavilo se samo troje¨

Tomislav Milanović
(FOTO: Bojan Miščević)

25.10.2015. | Bojan Miščević
Pregleda: 5163

Danas nigdje nije lako naći zaposlenje i svako znanje ili vještina koju naučite može biti presudna za dobivanje željenog posla. Udruga Oppidum Požega u suradnji s portalom MojPosao pokrenula je projekt edukacije za nezaposlene Job Club, a nositelj projekta je Institut za razvoj tržišta rada. No zainteresiranost mladih za prolazak ove edukacije je iznimno slab.

- Često nepoznavanje osnovne kulture i pravila na razgovoru za posao ili pri slanju molbe bude razlog nedobivanja posla, a naš program nudi upravo to, simulaciju razgovora za posao, izradu akcijskog plana potrage za poslom i učenje pisanja pravilnih zamolbi - priča nam Tomislav Milanović, voditelj edukacije u Job Clubu pri udruzi Oppidum Požega.

Projekt je pokrenut prošle godine u sklopu lokalnih udruga mladih i za mlade u kojima sudjeluje i udruga Oppidum Požega.


- Problem je u tome što očito svi sve znaju i u Požegi izgleda nema nezaposlenih jer se do sad prijavilo samo troje ljudi. Program je besplatan, a ovo je novi način pružanja podrške nezaposlenim osobama do 29 godina kroz intenzivni trotjedni program aktivnog rada na traženju posla, razvoju vještina i znanja. Sredstva su osigurana iz europskih fondova.


- Jedan ciklus edukacija je odrađen u srpnju, nakon čega je više od 60 posto polaznika nedugo nakon edukacije pronašlo posao. Polaznici će dobiti potvrdu o završetku programa koja se upisuje u radnu knjižicu, a sve dobitnike potvrda portal MojPosao će promovirati prema poslodavcima.

- Na tržištu rada danas prolaze najbolji, a mladi su inertni i čekaju da im nešto padne s neba. Moraš se pokrenuti da bi našao posao te raditi na sebi i svojim znanjima i vještinama. Naš moto je zajedničkim snagama do posla - rekao je Milanović.

Job Club edukacija počinje u četvrtak 29. listopada. u 11 sati na adresi Cehovska 8 u Požegi, a prijaviti se možete na telefonskim brojevima: 034/410 098, 098/9794 300, preko linka www.jobclubs.hr ili na mail jobclub(at)oppidum.hr.

Udruga Oppidum aktivno radi na pomoći mladim ljudima kroz razne radionice te nudi besplatnu pomoć u pronalasku posla, a njihov štand na sajmu poslova moći ćete posjetiti 3. studenog u Požegi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI