Prvo vino kaptolačke Udruge vinogradara: Degustirat ćemo ga na Martinju i u drugim prigodama

Pudarijada i berba u Kaptolu
(FOTO: Udruga VVV Kaptol)

22.10.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 7497

Kaptolački vinogradari i vinari održali su petu Pudarijadu, a u sklopu nje i prvu berbu grožđa u vinogradu koje je Udruga vinogradara i voćara Kaptol zasadila u travnju 2013.



- Angažirali smo beračice iz našeg sela. Na 42 zasađena trsa ubrali smo oko sto kilograma graševine sladora 102 oeksla od kojeg je napravljeno 50 litara mošta. Budući da nam je to bilo malo prikupili smo oko još oko 500 kilograma grožđa i napravili smo prvo vlastito vino Udruge. Degustirat ćemo ga na Martinju, ali i u drugim prigodama u našem mjestu - rekao nam je Ferdinand Novak, predsjednik udruge. O vinu će svake godine voditi brigu drugi član udruge.







- Vrijeme nam baš nije išlo na ruku. Najprije nas je potjerala kiša pa smo se popodne vraćali u berbu da bi na kraju završili u kratkim rukavima. Skuhali smo 15-ak pudarskih kotlića i zadovoljni smo što nam je prva berba zajedničkog vinograda protekla u dobrom raspoloženju - kaže Novak.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI