Kuća graševine: ¨Imamo problema s onima koji ne znaju žele li ovakav projekt. Nećemo odustati¨

Prezentacija projekta "Svijet graševine"
(FOTO: Lidija Galić)

21.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 5364

"Žao mi je što ovdje danas ne vidim sve one koji su zainteresirani za ovako važan projekt za našu županiju i tri grada: Kutjevo, Pakrac i Pleternicu te razvoj gospodarstva na ovom prostoru. Koliko god mi željeli pomoći ljudima da ostanu živjeti ovdje, imamo problema s onima koji ne znaju žele li ovakav projekt. Po cijenu bilo čega nećemo odustati. Čujem promišljanja da se krenulo i stalo. Pozivam vinare i sve one koji žele neka se uključe - rekao je danas na prezentaciji projekta "Svijet graševine" župan Alojz Tomašević.






Riječ je naime, o projektu Kuća graševine i ovo je prva, okvirna prezentacija kako bi on trebao izgledati i što će  sve obuhvaćati.


Vrijednost je oko 50 milijuna kuna, još uvijek je u početnoj fazi, a do sada ima potporu ministarstva turizma.

- Neka se svi koji žele uključe i daju konstruktivne prijedloge, a ne da pričaju okolo nešto što nije dobro, a ne žele sudjelovati. Tražim od tebe gradonačelniče da definiraš gdje je sjedište i odlučiš kako će biti. Županija daje maksimalnu potporu projektu i on mora ići - obratio se kutjevačkom gradonačelniku Josipu Budimiru župan Tomašević.





Naime, među nekim se vinarima pojavilo nezadovoljstvo što se odustalo od prvotne ideje da Kuća graševine bude u Vetovu. Na to je danas ukazao i vetovački vinar Branko Jakobović, a argumente zašto bi Kuća graševine trebala ipak biti u Vetovu iznio je i Vinko Lisec.

Projekt je izradila tvrtka "Muze" d.o.o. čija je vlasnica Dragana Lucija Ratković istaknula da u prvoj fazi projekta sama lokacija nije toliko važna, no njezin je osobni stav, na temelju brojnih projekata koje je izradila, da se gradi potpuno nova građevina koja bi ispunjavala sve preduvjete koji se nameću ovako zahtjevnim projektom, značajnim ne samo za kutjevačko područje, već i širu lokalnu zajednicu.





Gdje će u konačnici biti Kuća graševine, vidjet će se, no prema riječima Ratković ona bi trebala promicati sve vinare ovog područja te povijesna i kulturna bogatstva ne samo grada Kutjeva nego cijelog kutjevačkog, pleterničkog i pakračkog kraja.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI