Prvašići sjeli u školske klupe, u Kanižlićevu školu upisan cijeli novi razred

Prvašići, gosti i roditelji u Vidovcima
(FOTO: Filip Škrga)

07.09.2015. | Filip Škrga
Pregleda: 6059

Osim jednog prvog razreda u Vidovcima, OŠ Antuna Kanižlića ove školske godine ima i tri prva razreda u Požegi. Ondje je upisano ukupno 54 prvašića, dvadesetak više nego lani.
– U jednom razredu je 17, u drugom 18, a u trećem 19 učenika. Zanimljivo je da ove godine imamo nešto više djevojčica nego dječaka. Imamo više djece u prvim razredima nego što je bio slučaj prošle godine – rekla nam je Marina Arbanas, defektologinja u OŠ Antuna Kanižlića.

Dodala je kako su prošle školske godine imali dva razreda u matičnoj školi i jedan u Vidovcima dok je ove godine upisan cijeli jedan dodatan razred.




Prvašiće prvoga dana škole na području grada Požege posjetio je jutros gradonačelnik Vedran Neferović i zamjenik Darko Puljašić. Zaželjeli su im je uspješne školske dane te im podijelili bojice i zastavice Hrvatske i grada Požege. U područnoj školi OŠ Antuna Kanižlića u Vidovcima družili su se s 22 djeteta koja su ove godine upisala prvi razred, a koja su u školske klupe prvog dana dopratili njihovi roditelji.


Prema podacima s kojima raspolažemo, i osnovne škole u Pleternici i Jakšiću bilježe porast, u Pleternici je upisano 13, a u Jakšiću 6 prvašića više. Osnovna škola Lipik upisala 3 učenika više.



Kako smo već pisali, najveći pad broja upisane djece bilježi OŠ Julija Kempfa gdje upisano 20-ak djece manje nego lani. U OŠ Dobriša Cesarić broj upisanih prvašića ove školske godine je u blagom padu, upisano je samo dvoje manje. Isto je u Čaglinu dok je situacija slična u Velikoj i Trenkovu (jedan manje). Osnovna škola u Poljani stagnira na istom broju od 13 upisanih prvašića prošle i pretprošle godine.

Veće padove u broju upisanih bilježe još osnovne škole u Kaptolu i Pakracu (8 manje) te Kutjevu (11 manje).


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI