Prevareni učenici: ¨Sad smo sretni, novac nam nije vraćen, ali putujemo u Bašku¨

Leo Pažin s učiteljicom, majkom i učenicima
(FOTO: Filip Škrga)

30.07.2015. | Filip Škrga
Pregleda: 11939

Leo Pažin inicijator je humanitarnog koncerta kojim se nada prikupiti novac za organizaciju izleta učenicima sedmog razreda OŠ Mladost iz Jakšića. S dečkima iz TS Srce bećarsko Leo je za subotu (1. kolovoza u 20 sati) najavio organizaciju humanitarnog koncerta. Osim njegova benda na njemu će nastupiti i dječja skupina Hrvatskog kulturno umjetničkog društva, jakšićke mažoretkinje i TS Sanjari. Koncert će se održati na igralištu ispred škole.

– Nećemo naplaćivati ulaz nego ćemo kroz prodaju pića, kolača i rukotvorina skupljati novac koji ćemo dati za izlet 33 učenika koji su nedavno prevarom ostali bez dogovorena izleta. Očekujem puno igralište posjetitelja i nadam se da će Jakšićani prepoznati našu ideju i doći nas podržati – rekao je Leo koji je i sam bio učenik ove škole.


Leo Pažin


Njegovom idejom posebno je bila oduševljena učiteljica hrvatskog jezika i razrednica sedmog razreda koji je ostao bez izleta u svibnju.
– Leo je dokaz da iz ove škole izlaze ljudi velikog srca. I sama sam mu predavala četiri godine. Pozivam sve ljude da dođu i da se zabave – rekla je učiteljica Marijana Benić.


Povjerila se da je izlet učenicima već dogovoren i kao što su već trebali, putovat će u Bašku od 5. do 9. rujna. Potrebno im je 30.000 kuna za rezervaciju smještaja, a na izlet će ići sva 33 učenika.
– Nemamo saznanja što se dogodilo s vlasnikom agencije koja nas je prevarila. Navodno je još u inozemstvu. Novac nam nije vraćen, a sve smo prijavili policiji i ministarstvu. Oni su nam samo zaželjeli sreću – priča Benić.

Jedan od roditelja čije je dijete prevareno je i Vinka Polak. Čim je čula za Leovu ideju podržala ga je. Kaže kako njen sin Marko jedva čeka izlet, ali se isto tako veseli i koncertu.
– Kad smo shvatili da nas je agencija prevarila bili smo tužni, a neki su i plakali. Sad smo ipak puno veseliji jer znamo da sigurno putujemo. Želimo na koncertu vidjeti puno naših mještana – poručili su učenici sedmog razreda Marko Polak i Matko Kustura.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI